Vörösboros csokolådé chili szósz egy tålban, csokolådédarabokkal és chilivel díszítve.

Vörösboros Csokolådé Chili Szósz

A vörösboros csokolĂĄdĂ© chili szĂłsz egy igazi Ă­nyenc kĂŒlönlegessĂ©g, amely az Ă©des, fƱszeres Ă©s fĂŒstös Ă­zek harmonikus keverĂ©kĂ©t kĂ­nĂĄlja. Az Ă©tcsokolĂĄdĂ© Ă©s a vörösbor gazdag alapot ad a szĂłsznak, mĂ­g a chili pikĂĄns Ă­zjegyeket kölcsönöz. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi vacsorĂĄkra vagy kĂŒlönleges alkalmakra, amikor valami igazĂĄn egyedit szeretnĂ©l az asztalra tenni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml Vörösbor
⭕ 50 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 1 tk. Chilipor
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Kakaópor
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat egy serpenyƑben, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd illatosra, de ne Ă©gesd meg.

    A fokhagymĂĄt alacsony lĂĄngon pirĂ­tsd, hogy ne Ă©gjen meg, mert akkor keserƱ lesz. Ha tĂșl gyorsan pirulna, vedd le a serpenyƑt a tƱzrƑl.

    2

    Öntsd hozzĂĄ a vörösbort, Ă©s közepes lĂĄngon forrald fel, hogy az alkohol elpĂĄrologjon.

    A vörösbor tĂ­pusa befolyĂĄsolja a szĂłsz Ă­zĂ©t. HasznĂĄlj szĂĄraz vörösbort. Az alkohol elpĂĄrologtatĂĄsa fontos, hogy ne legyen tĂșl erƑs a szĂłsz.

    3

    Add hozzĂĄ a kakaĂłport, a mĂ©zet Ă©s a chilipor felĂ©t. Keverd össze alaposan, majd fƑzd lassĂș tƱzön 5 percig.

    A kakaĂłport szitĂĄn keresztĂŒl add hozzĂĄ, hogy ne legyen csomĂłs. A chilipor mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz barna cukrot is.

    4

    Olvaszd bele az aprĂłra tördelt Ă©tcsokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd addig, amĂ­g a szĂłsz sima ĂĄllagĂș lesz.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, magas kakaĂłtartalmĂș Ă©tcsokolĂĄdĂ©t. Az csokolĂĄdĂ©t aprĂłra tördeld, hogy gyorsabban olvadjon. Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ lenne, egy kevĂ©s vörösborral hĂ­gĂ­thatod.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s a maradĂ©k chiliporral. Keverd össze, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig.

    A sĂł Ă©s a bors kiemeli az Ă­zeket. KĂłstold meg, Ă©s szĂŒksĂ©g szerint igazĂ­tsd a fƱszerezĂ©st. Ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zt, kevesebb chiliporral kĂ©szĂ­tsd.

    6

    TĂĄlald a szĂłszt forrĂłn grillezett hĂșsok, steak vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A szĂłsz kĂŒlönösen jĂłl illik marhahĂșshoz, de kiprĂłbĂĄlhatod sertĂ©shĂșssal vagy csirkĂ©vel is. A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.