Vörösboros csokoládé chili szósz egy tálban, csokoládédarabokkal és chilivel díszítve.

Vörösboros Csokoládé Chili Szósz

A vörösboros csokoládé chili szósz egy igazi ínyenc különlegesség, amely az édes, fűszeres és füstös ízek harmonikus keverékét kínálja. Az étcsokoládé és a vörösbor gazdag alapot ad a szósznak, míg a chili pikáns ízjegyeket kölcsönöz. Ez a recept tökéletes választás ünnepi vacsorákra vagy különleges alkalmakra, amikor valami igazán egyedit szeretnél az asztalra tenni.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 ml Vörösbor
50 g Étcsokoládé
1 tk. Chilipor
1 ek. Méz
1 ek. Kakaópor
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd illatosra, de ne égesd meg.

    A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha túl gyorsan pirulna, vedd le a serpenyőt a tűzről.

    2

    Öntsd hozzá a vörösbort, és közepes lángon forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon.

    A vörösbor típusa befolyásolja a szósz ízét. Használj száraz vörösbort. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen túl erős a szósz.

    3

    Add hozzá a kakaóport, a mézet és a chilipor felét. Keverd össze alaposan, majd főzd lassú tűzön 5 percig.

    A kakaóport szitán keresztül add hozzá, hogy ne legyen csomós. A chilipor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A méz helyett használhatsz barna cukrot is.

    4

    Olvaszd bele az apróra tördelt étcsokoládét, és keverd addig, amíg a szósz sima állagú lesz.

    Használj jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét. Az csokoládét apróra tördeld, hogy gyorsabban olvadjon. Ha a szósz túl sűrű lenne, egy kevés vörösborral hígíthatod.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal és a maradék chiliporral. Keverd össze, és főzd további 2-3 percig.

    A só és a bors kiemeli az ízeket. Kóstold meg, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést. Ha nem szereted a túl csípős ízt, kevesebb chiliporral készítsd.

    6

    Tálald a szószt forrón grillezett húsok, steak vagy sült zöldségek mellé.

    A szósz különösen jól illik marhahúshoz, de kipróbálhatod sertéshússal vagy csirkével is. A szószt légmentesen zárható edényben tárold a hűtőben.