Mosd meg a szilvákat, magozd ki, majd vágd kisebb darabokra.
A szilvákat érdemes alaposan megmosni, különösen, ha nem bio termés. A magozáshoz használhatsz szilvavágót, vagy egy éles kést.
Egy közepes méretű lábosban öntsd össze a vörösbort és a barnacukrot, majd adj hozzá egy csipet sót.
A bor minősége befolyásolja a szósz ízét, válassz egy száraz, gyümölcsös vörösbort. A só kiemeli az édes ízeket.
Add hozzá a fahéjrudat és a csillagánizst, majd forrald fel a keveréket közepes lángon.
Ezek a fűszerek adják a szósz jellegzetes aromáját. Ha nincs csillagánizs, helyettesítheted egy kis ánizsmaggal.
Dobd bele a felaprított szilvát, és lassú tűzön főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul.
Fontos, hogy lassú tűzön főzd, hogy a szilva ne égjen le, és az ízek szépen összeérjenek. Időnként keverd meg.
Vedd ki a fahéjrudat és a csillagánizst, majd botmixerrel pürésítsd a szószt, hogy sima állagú legyen.
A fűszereket vedd ki, mielőtt pürésíted, különben keserű ízt adhatnak a szósznak. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is, de vigyázz, mert a forró szósz fröcskölhet.
Adj hozzá egy evőkanál citromlevet, és keverd át alaposan. Tálalás előtt melegen tartsd.
A citromlé frissességet ad a szósznak és segít kiegyensúlyozni az édes ízeket. Ha túl sűrű a szósz, adhatsz hozzá egy kevés vörösbort.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.