Warabi mochi tofupudinggal és friss bogyós gyümölcsökkel tálalva

Warabi mochi tofupudinggal

A Warabi mochi egy hagyományos japán édesség, amelyet warabi mochi porból készítenek, és gyakran tofuval vagy egyéb édességekkel tálalnak. Ez a desszert különösen nyáron népszerű, mivel könnyű és frissítő, míg a tofu és a warabi mochi egy különleges állagot adnak a desszertnek. A friss bogyós gyümölcsök hozzáadása nemcsak színvilágot, hanem extra friss ízt is biztosít a desszertnek, amely így egy igazi finomsággá válik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Warabi mochi por
50 g Cukor
200 g Tofu
100 ml Kókusztej
1 tk. Vaníliakivonat
50 g Friss bogyós gyümölcsök (pl. eper, áfonya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A warabi mochi port és a cukrot keverd össze egy tálban.

    A warabi mochi por különleges állagot ad az édességnek, ami az ínycsiklandó textúrát biztosít.

    2

    Lassan adj hozzá egy kis vizet a keverékhez, hogy sűrű, pasztás állagot kapj. Ha szükséges, használj kevesebb vizet, hogy ne legyen túl híg.

    A warabi mochi megfelelő állaga a sűrű, nyújtható tészta, amit könnyen formálhatsz.

    3

    A mochi masszát öntsd egy edénybe, és főzd alacsony hőmérsékleten körülbelül 10 percig, folyamatos keverés mellett.

    Ha túl sokáig főzöd, a mochi keményebbé válhat, ezért fontos figyelni az állagát.

    4

    A tofupudinghoz a tofut tedd egy tálba, és egy villával pépesítsd. Adj hozzá kókusztejet és vaníliakivonatot, majd keverd össze simára.

    A tofu és a kókusztej keveréke krémes textúrát ad a pudingnak, és finom alapot biztosít a warabi mochi számára.

    5

    Tálald a tofupudingot egy mély tányérban, és kanalazd rá a friss bogyós gyümölcsöket és a kész warabi mochi-t.

    A bogyós gyümölcsök frissessége remekül kiegészíti a desszert édességét.