Welsh rarebit tojással tálalva, sajtos szószban, pirítós kenyér tetején

Welsh rarebit tojással

A Welsh rarebit egy klasszikus brit étel, amely egyszerű, de gazdag sajtos szószból készült, és pirítós kenyéren tálalják. Az étel az angol konyha történetében gyökerezik, és bár az alaprecept a 18. századra nyúlik vissza, azóta számos variációja született. A Welsh rarebit tojással egy újabb népszerű változata ennek az ételnek, ahol a gazdag sajtos szószhoz egy tojás is társul, hogy még dúsabb és krémesebb legyen. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás reggelire vagy egy könnyű vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Mustár
1 ek. Worcestershire szósz
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pirítós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.

    4

    Üsd fel a tojásokat egy tálba, majd a tojások sárgáját külön tálban kicsit felverheted, hogy selymesebb állagot kapj a szószhoz.

    A tojásokat ne tedd túl forró szószba, hogy ne főjön meg túl gyorsan.

    5

    A tojásokat add hozzá a szószhoz, és keverd jól össze, hogy dúsabb és krémesebb legyen.

    A tojás segít gazdagabbá tenni a szószt, de ügyelj arra, hogy ne főzd meg túlságosan!

    6

    Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.

    A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.

    7

    Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.

    A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!