Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a mézet és a reszelt narancshéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.
A narancshéj reszelésekor ügyelj arra, hogy csak a külső, színes részt reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Hagyd a mézes szirupot teljesen kihűlni, majd keverd hozzá a friss citromlevet és a whiskey-t.
A whiskey íze intenzív, ezért érdemes kóstolgatni, és ízlés szerint állítani a mennyiségét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A műanyag edény helyett használhatsz fém edényt is, ebben gyorsabban hűl.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ha van fagylaltgéped, ezzel a lépéssel megspórolhatod a kapargatást, és krémesebb végeredményt kapsz.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és egy vékony narancsszelettel.
A whiskey-méz sorbet remekül passzol sült húsok mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.