Egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a barnacukrot. Keverd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik és karamellizálódik.
A karamellizáláshoz türelem kell. Ne hagyd abba a keverést, különben a cukor leéghet.
Öntsd hozzá a tejszínt lassan, miközben folyamatosan kevered. Vigyázz, mert a forró karamell gőzt bocsáthat ki!
A tejszín hozzáadásakor a karamell hirtelen megkeményedhet, de ne ess kétségbe, folyamatos keveréssel újra fel fog oldódni.
Add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet tengeri sót, majd keverd össze, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
A tengeri só kiemeli a karamell édességét, és még komplexebb ízt ad.
Hagyd a karamellás keveréket szobahőmérsékleten kihűlni, majd keverd hozzá a kondenzált tejet és a whiskyt.
A kihűtés azért fontos, hogy a kondenzált tej és a whisky ne főjenek meg a meleg karamellben.
Egy másik nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A túl kemény habot nehezebb a karamellás keverékkel összeforgatni.
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a karamellás whisky keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.
A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze, és a fagylalt könnyű és levegős maradjon.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény segít megelőzni a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, tegyél egy kést forró vízbe, töröld szárazra, és azzal szedd ki a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.