Whole Wheat Chilla, friss korianderrel és zöldségekkel tálalva

Whole Wheat Chilla

A chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. A teljes kiőrlésű búzaliszttel készült változat egészséges alternatívát kínál, miközben megőrzi a klasszikus indiai fűszerek gazdag ízét. A zöldségekkel, mint a póréhagyma és a chili, valamint a friss korianderrel készült chilla egy ínycsiklandó étkezés, amely frissítő és tápláló. Az étel a gyors elkészítésével ideális választás egy rohanós reggelihez vagy egy könnyű ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
200 ml Víz
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Rázott víz
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiőrlésű búzalisztet egy tálba tedd. Add hozzá a sót, borsot és köményt. Keverd jól össze.

    A kömény friss, enyhén édeskés ízt ad a chilla tésztájának, ami jól illik a hagymához és chiliben.

    2

    Add hozzá a vizet, és folyamatosan kevergesd, hogy sima tésztát kapj. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel lazíthatod.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ne is túl sűrű. A megfelelő állag elérése fontos, hogy könnyen süljön.

    3

    A hagymát és a zöld chilit vágd apróra, a koriandert pedig durvára aprítsd fel.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod be. Ha nem szereted a túl csípős ételeket, kevesebb chili is elég lehet.

    4

    Keverd a felaprított zöldségeket a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ha nem szereted a nyers hagymát, előre pörkölheted egy kis olívaolajon, hogy édeskésebb íze legyen.

    5

    Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj meleg, öntsd bele a tésztát és formázz belőle egy vékony palacsintát.

    A serpenyő legyen közepesen meleg, hogy a chilla egyenletesen süljön, ne égjen meg.

    6

    Süsd a chilla mindkét oldalát 2-3 percig, amíg aranybarnára sül és könnyen elválik a serpenyőtől.

    Ha a chilla széle már könnyedén elválik a serpenyőtől, az azt jelenti, hogy kész, és készen áll a megfordításra.

    7

    Tálalás előtt egy kevés friss korianderrel szórd meg, és tálald a chilla melegen, joghurttal vagy chutneyval.

    A joghurt és a chutney hozzáadásával a chilla íze frissítőbb és krémesebb lesz.