A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a port.
A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés során jobban tapadjon, és a textúra is jobb legyen.
A rizst a víz és a kókusztej keverékében főzd 20-25 percig alacsony lángon, amíg megpuhul. Ne keverd túl, hogy ne törjön el a rizs.
A kókusztej különleges, édes ízt ad a rizsnek, így ne felejtsd el hozzáadni!
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot és a csipet sót, majd alaposan keverd össze.
A cukor az édesebb íz eléréséhez kell, de ha nem szereted túl édesen, csökkentheted a mennyiségét.
A földimogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd hagyd kihűlni.
A pirított földimogyoró íze gazdagabb lesz, így mindenképp pirítsd meg, hogy kiemelkedjenek az ízek.
A kész rizst tálald egy tálban, és szórd meg a pirított földimogyoróval.
A földimogyoró mellett használhatsz egy kis friss kókuszreszeléket is a tetején, hogy még gazdagabb legyen az íz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.