Xôi földimogyoróval, friss kókusztejes rizs pirított mogyoróval

Xôi földimogyoróval

A Xôi egy hagyományos vietnami étel, amely gyakran szerepel reggeliként vagy desszertként. Az étel lényege, hogy ragacsos rizst főznek kókusztejjel és egyéb ízesítőkkel, majd tálalják különféle feltétekkel. A földimogyoró a rizs mellett gazdagítja az ízvilágot, és ropogós textúrát ad az ételnek. Az Xôi egyszerű, de tápláló étel, amely gyorsan elkészíthető és minden alkalomra tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs (gluténmentes ragacsos rizs)
500 ml Víz
200 ml Kókusztej
50 g Cukor
1 csipet
100 g Földimogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a port.

    A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés során jobban tapadjon, és a textúra is jobb legyen.

    2

    A rizst a víz és a kókusztej keverékében főzd 20-25 percig alacsony lángon, amíg megpuhul. Ne keverd túl, hogy ne törjön el a rizs.

    A kókusztej különleges, édes ízt ad a rizsnek, így ne felejtsd el hozzáadni!

    3

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot és a csipet sót, majd alaposan keverd össze.

    A cukor az édesebb íz eléréséhez kell, de ha nem szereted túl édesen, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    A földimogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd hagyd kihűlni.

    A pirított földimogyoró íze gazdagabb lesz, így mindenképp pirítsd meg, hogy kiemelkedjenek az ízek.

    5

    A kész rizst tálald egy tálban, és szórd meg a pirított földimogyoróval.

    A földimogyoró mellett használhatsz egy kis friss kókuszreszeléket is a tetején, hogy még gazdagabb legyen az íz.