Xôi sós feltétekkel, pirított tofuval, friss korianderrel díszítve, egy fehér tálban

Xôi sós feltétekkel

A Xôi egy hagyományos vietnami étel, amely rizst használ fő alapanyagként, és gyakran kókusztejjel főzik, hogy gazdagabbá váljon. A sós feltétekkel készült Xôi tökéletes étkezés, mivel gazdag fehérjében és ízekben. A pirított tofu és a friss koriander együtt csodálatos textúrákat és friss ízeket adnak az ételnek, miközben a kókusztej lágy, krémes alapot biztosít. Ez az étel ideális választás azoknak, akik szeretik a gazdag, de könnyed ételeket, és egy tápláló étkezést keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizs
400 ml Kókusztej
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss koriander
100 g Tészta (gluténmentes)
50 g Pirított hagyma
100 g Sült tofu
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd fel főzni egy nagy lábasban. Add hozzá a kókusztejet és a sót, és főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst nem kell teljesen megfőzni, mivel a főzés közben a kókusztej segít az ízek összeérlelésében.

    2

    Amíg a rizs fő, készítsd el a sós feltéteket: a fokhagymát aprítsd fel és pirítsd meg egy evőkanál olajban, amíg illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat.

    3

    A tofut szeleteld fel, majd pirítsd meg a másik evőkanál olajban, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A tofu pirítása során ügyelj rá, hogy minden oldalát aranybarnára süsd, hogy finom textúrát kapj.

    4

    A tésztát főzd meg, majd szűrd le és tedd félre.

    A tészta étkezési részeként adja hozzá a salátához, vagy használhatod a rizs mellett is, hogy gazdagabbá tedd a fogást.

    5

    Amikor a rizs elkészült, öntsd a pirított fokhagymás olajat a tetejére, és alaposan keverd össze, hogy a rizs minden szemét átjárja a finom íz.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a rizs minden falatja gazdag ízekkel telítődjön.

    6

    Tálald a rizst egy tálban, és helyezd rá a pirított tofut, a főtt tésztát és a pirított hagymát. Friss korianderrel díszítsd.

    A friss koriander extra friss ízt ad, és jól kiegészíti a sós feltéteket.