Xôi vegyes feltéttel tálalva

Xôi vegyes feltéttel

A Xôi egy hagyományos vietnami étel, amelyet sokféleképpen készítenek. Az édes változata kókusztejjel és különféle feltétekkel gazdagítva különösen népszerű. Az étel gazdag és ízes, tökéletes egy tápláló reggelire vagy egy könnyed vacsorára. A friss koriander és a papaya extra frissességet ad, míg a sült hagyma és a földimogyoró ropogós textúrát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes ragacsos rizs (Xôi rizs)
200 ml Kókusztej
150 g Húsmártás (sült hús vagy tofu)
2 ek. Sült hagyma
2 db Főtt tojás
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander
50 g Friss papaya
2 ek. Sült földimogyoró
1 ek. Hoisin szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ragacsos rizst alaposan mosd meg, majd áztasd 30 percig. Főzd meg egy rizsfőzőben vagy gőzölőben a kókusztejjel és egy csipet sóval.

    A rizs a legjobb, ha előző nap áztatva van, így biztosan ragacsos lesz.

    2

    Míg a rizs fő, készítsd el a húsos vagy tofu feltétet, amelyet felkockázol vagy apróra vágsz, és pörkölt vagy sült formában tálalsz.

    A tofu is ízletes, ha fűszerezed és megsütöd egy kis szójaszósszal.

    3

    A tojásokat főzd meg, hámozd meg, és vágd félbe.

    Ha több színt szeretnél, próbálj piros tojásokat használni.

    4

    A sült hagymát és szezámmagot egy serpenyőben pirítsd meg, hogy ropogós legyen. A koriandert és papayát apróra vágd.

    A sült hagyma és szezámmag szuper ropogós és ízletes kiegészítője az ételnek.

    5

    Amikor a rizs megfőtt, tedd egy tányérra, és rendezd el rajta a különféle feltéteket: hús, tojás, sült hagyma, koriander, papaya és földimogyoró.

    A feltéteket színesen elrendezve még vonzóbbá válik az étel.

    6

    Öntsd rá a hoisin szószt, és szórj a tetejére egy kis extra szezámmagot a gazdag ízélményért.

    A hoisin szósz édes-savanyú ízt ad, amely remekül kiegészíti a rizs és a friss hozzávalók ízét.

    7

    Tálald az elkészült ételt melegen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Az étel frissen a legfinomabb, de akár hidegen is finom.