Yorkshire pudding chorizóval, ropogós és ínycsiklandó

Yorkshire pudding chorizóval

A Yorkshire pudding egy tradicionális brit étel, amelyet gyakran tálalnak pörköltek és húsételek mellé. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és a tésztája igazi élmény, amikor ropogósra sül. A chorizó hozzáadása új ízdimenziót ad, miközben gazdagabbá és izgalmasabbá teszi az ételt. Eredetileg a Yorkshire régióból származik, de ma már világszerte népszerű köretként szolgálnak fel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
200 ml Tej
3 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
150 g Chorizó kolbász
2 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és friss borsot, majd hagyd pihenni 20-30 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy a Yorkshire pudding szép magasra nőjön a sütés során.

    2

    A chorizót vágd apró darabokra, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg, amíg kis darabkákra szétroppan, és a zsiradék kiolvad.

    A chorizó adja a puddingnak az ínycsiklandó füstös ízét, ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, és egy muffin formát (vagy speciális Yorkshire pudding formát) kenj ki vajjal, majd tedd a sütőbe 5 percig, hogy forró legyen.

    A forró zsiradék segít abban, hogy a tészta gyorsan feljöjjön és ropogós legyen.

    4

    Miután a formák előmelegedtek, öntsd bele a tésztát, és tedd vissza a sütőbe 20-25 percre, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne nyisd ki a sütőt a sütési idő felénél, különben a pudingok összeeshetnek.

    5

    A sütés vége előtt 5 perccel tedd a sült chorizó darabokat a pudingok tetejére, hogy a füstös íz jól beleivódjon.

    A chorizó nemcsak ízt ad, hanem egy kis textúrát is a pudingnak, így még izgalmasabbá teszi.

    6

    Tálald a kész Yorkshire puddingot friss zöldségekkel vagy akár egy szaftos húsétellel, hogy teljes legyen az élmény.

    Ez az étel tökéletes köret egy gazdagabb húsétel mellé, például sült húsokhoz vagy pörköltekhez.