Először készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és friss borsot, majd hagyd pihenni 20-30 percig.
A tészta pihentetése segít abban, hogy a Yorkshire pudding szép magasra nőjön a sütés során.
A chorizót vágd apró darabokra, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg, amíg kis darabkákra szétroppan, és a zsiradék kiolvad.
A chorizó adja a puddingnak az ínycsiklandó füstös ízét, ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, és egy muffin formát (vagy speciális Yorkshire pudding formát) kenj ki vajjal, majd tedd a sütőbe 5 percig, hogy forró legyen.
A forró zsiradék segít abban, hogy a tészta gyorsan feljöjjön és ropogós legyen.
Miután a formák előmelegedtek, öntsd bele a tésztát, és tedd vissza a sütőbe 20-25 percre, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
Ne nyisd ki a sütőt a sütési idő felénél, különben a pudingok összeeshetnek.
A sütés vége előtt 5 perccel tedd a sült chorizó darabokat a pudingok tetejére, hogy a füstös íz jól beleivódjon.
A chorizó nemcsak ízt ad, hanem egy kis textúrát is a pudingnak, így még izgalmasabbá teszi.
Tálald a kész Yorkshire puddingot friss zöldségekkel vagy akár egy szaftos húsétellel, hogy teljes legyen az élmény.
Ez az étel tökéletes köret egy gazdagabb húsétel mellé, például sült húsokhoz vagy pörköltekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.