A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet és a sót, majd fokozatosan keverd hozzá a tejet. Dolgozd csomómentesre, majd pihentesd a hűtőben 30 percig.
A pihentetés alatt a glutén aktiválódik, így magasabbra emelkedik majd a pudding.
Közben a hagymát vékony szeletekre vágva lassan pirítsd meg a vajon egy serpenyőben. Amikor kezd karamellizálódni, add hozzá a barnacukrot és az ecetet, majd főzd további 10 percig alacsony lángon, amíg szirupos nem lesz.
Ne kapkodd el – a karamellizálás kulcsa az idő és az alacsony hőmérséklet.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Egy muffinformába cseppents minden mélyedésbe kevés olajat, majd tedd a formát 5 percre a forró sütőbe, míg az olaj felforrósodik.
Forró olaj nélkül nem fog felpúposodni a pudding – ne hagyd ki ezt a lépést!
Vedd ki óvatosan a forró formát, majd gyorsan öntsd bele a tésztát egyenlően a mélyedésekbe. Tedd vissza azonnal a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarnák és magasra puffadtak.
Soha ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert összeeshetnek!
A kész Yorkshire puddingokat vedd ki, és azonnal tálald karamellizált hagymával a tetejükön.
Frissen a legfinomabb – ropogós külső, lágy belső és édes-savanyú hagyma tökéletes párosítás!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.