Yorkshire pudding mustárral és friss fűszernövényekkel tálalva

Yorkshire pudding mustárral és fűszernövényekkel

A Yorkshire pudding az angol konyha egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan sült húsok mellé tálalnak. Eredetileg az ételt a hússütés alatt megmaradt zsírból készítették, így a tészta gazdag és ízletes lett. Az idő múlásával a Yorkshire pudding nemcsak a hétvégi étkezések, hanem a különleges alkalmak ételévé is vált. A mustáros változatot fűszernövényekkel tálalva új színt vihetünk ebbe az angol klasszikusba, így még gazdagabb és változatosabb ízvilágot kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj
2 ek. Mustár
1 ág Friss fűszernövények (pl. kakukkfű, rozmaring)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A muffin formát kenjük meg olajjal, és helyezzük a sütőbe, hogy felmelegedjen.

    Az olaj forróvá tétele segít abban, hogy a Yorkshire pudding szép ropogósra sül.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne hagyd, hogy a tészta csomós legyen – a sima állag a legjobb eredményt adja.

    3

    Miután a muffin forma felmelegedett, öntsd bele a tésztát egyenletesen, úgy, hogy minden résbe egyenlő mennyiség kerüljön.

    A tészta akkor a legjobb, ha csak a forma feléig ér – így a tészta szépen megemelkedik.

    4

    Süsd 20-25 percig, amíg a puddingok aranybarnára sülnek és megemelkednek.

    Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert akkor összeeshetnek a puddingok!

    5

    Miután kész, vegyük ki a formából, és tálaljuk mustárral és friss fűszernövényekkel.

    A friss fűszernövényekből ízlés szerint választhatsz, hogy még intenzívebb ízeket adj hozzá.