Yorkshire pudding panko morzsával, ropogós és aranybarna

Yorkshire pudding panko morzsával

A Yorkshire pudding egy hagyományos brit étel, amelyet általában sült húsok mellé tálalnak. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és az évek során számos változaton esett át. Az eredeti receptet a 18. században találták ki, és azóta a brit konyha szerves részévé vált. A panko morzsa hozzáadása egy új, ropogós textúrát ad a klasszikus recepthez, miközben megőrzi annak hagyományos ízét és egyszerűségét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Tojás
300 ml Tej
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
50 g Panko morzsa
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tojásokat tedd egy tálba, és verj fel őket alaposan. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a frissen őrölt borsot.

    A tojásokat jól verd fel, hogy a tészta könnyű legyen, és a pudingok szépen megemelkedjenek.

    2

    Lassan add hozzá a felvert tojásokhoz a tejet, majd fokozatosan keverd hozzá a száraz összetevőket. Alaposan dolgozd össze a masszát, hogy sima tésztát kapj.

    A tej és tojás keverésekor figyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Ha csomós marad, szűrheted át.

    3

    Tedd a panko morzsát egy kis serpenyőbe, és pirítsd meg közepes lángon, amíg aranybarnára nem sül. A morzsák ropogósabbá teszik a Yorkshire puding külsejét.

    A panko morzsát ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg. Ha túl gyorsan pirul, vedd le a tűzről és folytasd a pirítást alacsonyabb hőmérsékleten.

    4

    Egy muffinformát vagy Yorkshire pudding formát kenj meg olívaolajjal, és tedd előmelegített 220°C-os sütőbe 10 percig, hogy az olaj felforrósodjon.

    Az olaj jól előmelegített legyen, hogy a tészta azonnal megemelkedjen, és ne ragadjon le.

    5

    Miután az olaj forró, öntsd bele a tésztát a formákba, és szórd meg a pirított panko morzsával. Tedd vissza a sütőbe és süsd 20-25 percig, amíg szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a pudingok összeeshetnek. A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeld a pudingok aranybarnára sülését.