A yubat forró vízben áztasd 10-15 percig, amíg megpuhul, majd vágd kisebb darabokra.
A yuba gyorsan ázik, és ha előre megvetted, akkor is csak rövid áztatásra van szükség.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony, hosszú csíkokra vagy karikákra.
A sárgarépát apró csíkokra is vágod, hogy a fűszerek jobban átjárják.
A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg.
A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, de gazdag ízt adjon az olajnak.
Add hozzá a sárgarépát és a yubat a serpenyőbe. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg a répa megpuhul.
Ha a sárgarépa túl keménynek tűnik, egy kis víz hozzáadásával könnyebben megpuhíthatod.
Öntsd hozzá a szójaszószt és a mézet, és keverd jól össze, hogy minden összetevő átjárja a fűszeres folyadékot.
A méz finom édes ízt ad, de ha kevésbé édes verziót szeretnél, csökkentheted a mennyiségét.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A szezámmag pörkölése növeli az ízét, de ügyelj, hogy ne égjen meg.
Tálald a szezámmagos répatálat a yubával, és szórd meg pirított szezámmaggal, valamint friss korianderrel.
Friss korianderrel való díszítés fokozza az étel ízét és színét, és frissességet ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.