Yuba és szezámos répa, tálalva friss korianderrel és pirított szezámmaggal.

Yuba és szezámos répa

A yuba egy hagyományos ázsiai étel, amely szójatejből készült bőrből készült, és gazdag fehérjeforrás. A szezámmag és a friss zöldségek egy könnyű, de ínycsiklandó ételt alkotnak. Az étel egyensúlyban van a sós és édes ízekkel, amelyeket a méz és szójaszósz keveréke biztosít. A zöldségekkel való kombináció különleges frissességet ad a tálhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Yuba (szójatej bőr)
3 db Sárgarépa
50 g Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Méz
2 szál Zöldhagyma
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A yubat forró vízben áztasd 10-15 percig, amíg megpuhul, majd vágd kisebb darabokra.

    A yuba gyorsan ázik, és ha előre megvetted, akkor is csak rövid áztatásra van szükség.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony, hosszú csíkokra vagy karikákra.

    A sárgarépát apró csíkokra is vágod, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg.

    A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, de gazdag ízt adjon az olajnak.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a yubat a serpenyőbe. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg a répa megpuhul.

    Ha a sárgarépa túl keménynek tűnik, egy kis víz hozzáadásával könnyebben megpuhíthatod.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a mézet, és keverd jól össze, hogy minden összetevő átjárja a fűszeres folyadékot.

    A méz finom édes ízt ad, de ha kevésbé édes verziót szeretnél, csökkentheted a mennyiségét.

    6

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A szezámmag pörkölése növeli az ízét, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálald a szezámmagos répatálat a yubával, és szórd meg pirított szezámmaggal, valamint friss korianderrel.

    Friss korianderrel való díszítés fokozza az étel ízét és színét, és frissességet ad a tálhoz.