Yuzu Hwachae jégkockákkal és mentával díszítve

Yuzu Hwachae

A yuzu hwachae egy koreai frissítő ital, amelyet yuzu gyümölcsből, jázmin teából és mézből készítenek. A hwachae a koreai konyhában hagyományos ital, amelyet különböző gyümölcsökkel és frissítő alapanyagokkal készítenek, és gyakran fogyasztják a forró nyári hónapokban. A yuzu hwachae különlegessége a citrusos, frissítő íz, amit a virágos jázmin tea és a friss menta tesz még élvezetesebbé. A méz pedig édesíti, de nem túlzóan, hogy megőrizze az ital természetes frissességét. Technikai tipp: Az ital elkészítésekor ügyelj arra, hogy a tea teljesen kihűljön, hogy ne olvadjon meg a jég túl gyorsan.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Yuzu gyümölcs
500 ml Jázmin tea
2 ek. Méz
5 levél Friss menta
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A yuzu gyümölcsöt vágd félbe, és facsard ki a levét. Ha nem elérhető friss yuzu, használhatsz yuzu levet is, amit italboltban vásárolhatsz.

    A yuzu gyümölcs egy friss, savanykás ízt ad az italnak, amely különleges és üdítő.

    2

    A jázmin teát készítsd el a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.

    A jázmin tea finom, virágos íze jól illik a yuzu savanykás ízéhez, így egyensúlyozva az ital frissítő hatását.

    3

    A kihűlt teába keverd bele a frissen facsart yuzu levet, majd adj hozzá mézet ízlés szerint, hogy édesebbé tedd.

    A méz mellett próbálhatsz egy kis juharszirupot is, hogy különlegesebb ízt kapj.

    4

    Tedd az italba a jégkockákat, majd díszítsd friss mentával.

    A menta frissessége remekül kiegészíti a yuzu és jázmin tea ízét.

    5

    Tálald az italt azonnal, és élvezd a frissítő, citrusos ízét!