Zabpelyhes-csokoládés muffin tálalva

Zabpelyhes-csokoládés muffin

A zabpelyhes-csokoládés muffin az egyik legjobb egészséges alternatíva azok számára, akik szeretik a csokoládés süteményeket, de keresnek egy rostban gazdagabb, táplálóbb megoldást. A zabpehely remek rostforrás, ami hosszabb teltségérzetet biztosít, míg az étcsokoládé gazdag ízt és antioxidánsokat ad hozzá. Ez a muffin kiváló reggelire, tízóraira vagy akár uzsonnára is. Egyszerű elkészíteni, és akár gyerekekkel együtt is remek közös program lehet a sütés. Ha szereted az egészségesebb, mégis finom édességeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
100 g Zabpehely
150 g Liszt
100 g Kristálycukor
50 g Barnacukor
2 db Tojás
120 ml Tej
80 ml Olaj
100 g Étcsokoládé (aprított vagy csokicsepp)
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin tepsit papír kapszlikkal.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a muffinok egyenletesen süljenek meg. Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffin forma mélyedéseit.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a muffinok szépen megemelkednek.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a kristálycukorral, barnacukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagú lesz.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos nem lesz. Ez segít a muffinoknak könnyedebbé válni.

    4

    Add hozzá a tejet és az olajat a tojásos keverékhez, majd keverd jól össze.

    A tejet és az olajat lassan csorgasd a keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    A nedves hozzávalókat öntsd a száraz keverékhez, majd finoman keverd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát! Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.

    6

    Óvatosan forgasd bele az aprított étcsokoládét vagy a csokicseppeket a tésztába.

    A csokoládét finoman forgasd bele, hogy ne törjön össze nagyon és egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    7

    A muffin tésztát egyenletesen adagold a muffin kapszlikba, kb. háromnegyedig töltve őket.

    Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat a tészta adagolásához, hogy a muffinok egyforma méretűek legyenek.

    8

    Helyezd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj a muffinokra. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e: ha egy fogpiszkálót beleszúrsz, és tisztán jön ki, akkor kész.

    Ha a fogpiszkálóra ragad tészta, süsd még pár percig. Fontos, hogy ne süsd túl, mert kiszárad a muffin.

    10

    Hagyd hűlni pár percig a tepsiben, majd helyezd rácsra teljesen kihűlni, és tálald.

    A rácson való hűtés segít elkerülni, hogy a muffinok alja benedvesedjen.