Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Használj jó minőségű zselatinlapokat a legjobb eredmény eléréséhez.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot és a zabpelyhet.
A zabpelyhet előzőleg enyhén megpiríthatod száraz serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapj.
Főzd a zabpelyhet a tejszínben 5-6 percig, amíg megpuhul, majd szűrd át, hogy sima textúrát kapj.
A szűrés során a zabpelyhet alaposan nyomkodd ki, hogy minél több íz kerüljön a panna cottába.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a még forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatinlapokat gyorsan keverd el a forró tejszínben, hogy ne csomósodjon össze.
Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat töltsd majdnem teljesen tele, hogy szép réteget kapj a tetejére.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel, és opcionálisan szórd meg egy kevés pirított zabpehellyel.
A pirított zabpehely ropogós textúrája remekül kiegészíti a panna cotta lágy állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.