Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Így a kekszek nem ragadnak le és könnyen eltávolíthatóak.
Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a cukrot. Ha diót vagy aszalt gyümölcsöt használsz, ezeket is add hozzá.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot. Keverd simára.
A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg. Ha túl forró, megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze alaposan, amíg egységes masszát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Kanállal adagolj kis halmokat a tepsire, és lapítsd le őket enyhén, hogy keksz formát kapjanak.
Hagyj elegendő helyet a kekszek között, mert sütés közben terjeszkednek. A kekszeket egy villa hátoldalával is lelapíthatod.
Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyd hűlni a tepsin pár percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a kekszeket, és vedd ki őket, amikor aranybarnák. A tepsin hagyva még keményednek.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral vagy kínálj mellé gyümölcsöt, ízlés szerint.
A kekszek légmentesen záródó dobozban tárolva több napig is elállnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.