Zabpelyhes sütemény keksz formában tálalva

Zabpelyhes sütemény

A zabpelyhes sütemény az egészséges édességek egyik klasszikusa, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető. A zabpehely ropogós textúrája és a hozzáadott dió vagy aszalt gyümölcs íze különleges harmóniát teremt. Ez a recept ideális uzsonnára vagy tízóraira, és bármilyen alkalomra könnyedén elkészíthető. Egészséges és finom alternatíva a hagyományos édességek helyett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Zabpehely
100 g Finomliszt
100 g Kristálycukor
100 g Vaj
2 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
50 g Dió (aprítva, opcionális)
50 g Aszalt gyümölcs (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Így a kekszek nem ragadnak le és könnyen eltávolíthatóak.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a cukrot. Ha diót vagy aszalt gyümölcsöt használsz, ezeket is add hozzá.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot. Keverd simára.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg. Ha túl forró, megfőzheti a tojásokat.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze alaposan, amíg egységes masszát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Kanállal adagolj kis halmokat a tepsire, és lapítsd le őket enyhén, hogy keksz formát kapjanak.

    Hagyj elegendő helyet a kekszek között, mert sütés közben terjeszkednek. A kekszeket egy villa hátoldalával is lelapíthatod.

    6

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyd hűlni a tepsin pár percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a kekszeket, és vedd ki őket, amikor aranybarnák. A tepsin hagyva még keményednek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral vagy kínálj mellé gyümölcsöt, ízlés szerint.

    A kekszek légmentesen záródó dobozban tárolva több napig is elállnak.