Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze. A víz legyen jéghideg, ez segíti a zselatin megfelelő hidratálását.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a zabtejszínt az édesítőszerrel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a zabtejszínt, mert kicsapódhat. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta. Ha nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és kevergesd, amíg fel nem oldódik.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat enyhén nedvesítsd be, mielőtt beleöntöd a keveréket. Így könnyebben ki tudod borítani, ha szeretnéd tálalni tányéron. A hűtési időt ne spórold meg, különben nem lesz elég szilárd a panna cotta.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, zabpehellyel és egy levél mentával.
A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket, így mindig friss és ízletes lesz a panna cotta. A zabpehelyet pirítsd meg enyhén, hogy ropogósabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.