Zabpuding panna cotta tálalva

Zabpuding panna cotta

A zabpuding panna cotta a klasszikus desszert modern, egészséges változata. A zabtejszín és az édesítőszer használata lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék ezt a krémes finomságot, akik odafigyelnek az étrendjükre. A friss gyümölcsök és a zabpehely nemcsak ízletes, de tápanyagokban gazdag díszítést is nyújtanak. Ez a desszert ideális választás könnyed vacsorákhoz vagy délutáni édességként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Zabtejszín
40 g Édesítőszer (eritrit vagy sztívia)
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
100 g Friss gyümölcs (pl. eper vagy áfonya)
20 g Zabpehely (díszítéshez)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze. A víz legyen jéghideg, ez segíti a zselatin megfelelő hidratálását.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a zabtejszínt az édesítőszerrel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald túl a zabtejszínt, mert kicsapódhat. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta. Ha nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és kevergesd, amíg fel nem oldódik.

    4

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat enyhén nedvesítsd be, mielőtt beleöntöd a keveréket. Így könnyebben ki tudod borítani, ha szeretnéd tálalni tányéron. A hűtési időt ne spórold meg, különben nem lesz elég szilárd a panna cotta.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, zabpehellyel és egy levél mentával.

    A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket, így mindig friss és ízletes lesz a panna cotta. A zabpehelyet pirítsd meg enyhén, hogy ropogósabb legyen.