Zacuscă csípős paprikával tálalva, gazdag zöldségekkel és paradicsommal

Zacuscă csípős paprikával

A zacuscă egy hagyományos román étel, amely a friss zöldségek és paradicsom keverékéből készül. A csípős paprika különleges ízt ad a zacuscának, amelyet a padlizsán és a fokhagyma gazdagít. Ezt az ételt gyakran kenyérrel vagy sült húsokkal tálalják, és a friss petrezselyem frissességet ad a végén.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 db Paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
2 db Csípős paprika
200 ml Paradicsompüré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors
1 ek. Cukor
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd kisebb darabokra, majd sózd meg és hagyd állni 15 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőle.

    A padlizsánt mindig először sózd meg, hogy eltávolítsd a keserűséget.

    2

    A paprikákat, csípős paprikákat, paradicsomot és vöröshagymát vágd apró kockákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A csípős paprikát ízlés szerint adj hozzá, ha szeretnél erősebb zacuscát.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagymát ne hagyd túlságosan pirulni, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a paprikát, csípős paprikát és a padlizsánt, majd párold őket 10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy ne égjen le a zöldség.

    5

    A paradicsomot hámozd meg, és vágd fel, majd add hozzá a zöldségekhez. Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd össze.

    A friss paradicsom gazdagítja az étel ízét, de ha nincs, használhatsz paradicsompürét is.

    6

    Főzd a zacuscát alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz besűrűsödik.

    Minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íz. Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet.

    7

    A végén ízesítsd cukorral, sóval és frissen őrölt borssal, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A cukor segít ellensúlyozni a paradicsom savasságát és kiegyensúlyozza az ízeket.