A padlizsánokat vágd kisebb darabokra, majd sózd meg és hagyd állni 15 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőle.
A padlizsánt mindig először sózd meg, hogy eltávolítsd a keserűséget.
A paprikákat, csípős paprikákat, paradicsomot és vöröshagymát vágd apró kockákra. A fokhagymát zúzd össze.
A csípős paprikát ízlés szerint adj hozzá, ha szeretnél erősebb zacuscát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.
A fokhagymát ne hagyd túlságosan pirulni, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a paprikát, csípős paprikát és a padlizsánt, majd párold őket 10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy ne égjen le a zöldség.
A paradicsomot hámozd meg, és vágd fel, majd add hozzá a zöldségekhez. Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd össze.
A friss paradicsom gazdagítja az étel ízét, de ha nincs, használhatsz paradicsompürét is.
Főzd a zacuscát alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz besűrűsödik.
Minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íz. Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet.
A végén ízesítsd cukorral, sóval és frissen őrölt borssal, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A cukor segít ellensúlyozni a paradicsom savasságát és kiegyensúlyozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.