Zacuscă olívaolajjal tálalva, gazdag zöldségekkel és ínycsiklandó színes összetevőkkel

Zacuscă olívaolajjal

A zacuscă egy tradicionális román étel, amely főként padlizsánból és paprikából készül. Az olívaolaj hozzáadásával egy gazdagabb, egészségesebb ízt kap, ami remekül passzol a zöldségekhez. Az étel számos változatban elérhető, de az alapvető recept mindig a friss zöldségeken alapul. A zacuscă több generáción átívelő étel, amelyet gyakran tálalnak a hideg hónapokban, és kiváló választás lehet minden családi étkezéshez vagy akár étkezések kísérőjeként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Padlizsán
2 db Piros paprika
3 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Cukor
2 ek. Ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd kisebb kockákra, a paprikát és a paradicsomot pedig aprítsd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítsd.

    A padlizsán kockázása előtt érdemes a héját egy kicsit megsózni, hogy a kesernyés levét kioldja.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy az édes aromáját előhozd.

    3

    Add hozzá a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot. Főzd őket 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és összeérnek az ízek.

    Ha túl sűrű lenne a massza, adj hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet.

    4

    Fűszerezd sóval, borssal, cukorral és ecettel, majd főzd tovább, amíg az összes zöldség megpuhul és a levek kissé besűrűsödnek.

    A cukor hozzáadása segít kiemelni a paradicsom és a paprika édes ízét.

    5

    Ha a zacuscă már kellően sűrű, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot. Tálalás előtt hagyd kihűlni.

    Ha szeretnéd, a zacuscă-t üvegekbe töltheted, és jól zárd le. Hűtőben akár több hétig is eláll.