A padlizsánt vágd kisebb kockákra, a paprikát és a paradicsomot pedig aprítsd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítsd.
A padlizsán kockázása előtt érdemes a héját egy kicsit megsózni, hogy a kesernyés levét kioldja.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy az édes aromáját előhozd.
Add hozzá a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot. Főzd őket 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és összeérnek az ízek.
Ha túl sűrű lenne a massza, adj hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet.
Fűszerezd sóval, borssal, cukorral és ecettel, majd főzd tovább, amíg az összes zöldség megpuhul és a levek kissé besűrűsödnek.
A cukor hozzáadása segít kiemelni a paradicsom és a paprika édes ízét.
Ha a zacuscă már kellően sűrű, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot. Tálalás előtt hagyd kihűlni.
Ha szeretnéd, a zacuscă-t üvegekbe töltheted, és jól zárd le. Hűtőben akár több hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.