A soba tésztát egy lábasban forrásban lévő vízben főzd 5-7 percig, amíg megpuhul. Miután elkészült, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést és hűtsd le.
A hideg vízzel való öblítés segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat a tésztából, és megőrzi a tészta szilárdságát.
A nori algát vágd apró csíkokra vagy darabokra, és tedd félre.
Ha szeretnéd, használhatsz előre aprított nori algát is, hogy gyorsabban elkészíthesd.
A szójaszószt, mirint és cukrot egy kis edényben keverd össze. Tedd a keveréket közepes lángra, és melegítsd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a szósz alapja lesz a tésztához, így fontos, hogy jól keverd el, hogy az összes íz összeolvadjon.
A kész soba tésztát egy tálra tedd, és szórd meg a nori algával. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá apróra vágott zöldhagymát is.
A nori alga nemcsak ízesíti az ételt, hanem esztétikai élményt is ad, ami a japán étkezési kultúrában nagyon fontos.
A tálalás előtt helyezz egy kis adag wasabit is a tálra, hogy mindenki igény szerint használhassa.
A wasabi friss, csípős íze remekül illik a sobához, de ha nem szereted a csípőset, hagyhatod el.
Tálald az elkészült zaru sobát a szójaszósszal, és élvezd a friss, könnyű ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.