Zaru soba tálalva, friss nori algával és wasabival

Zaru soba nori algával

A zaru soba egy klasszikus japán étel, amelyet főleg nyáron fogyasztanak. Az étel hideg, friss és könnyed, ideális a melegebb napokra. A nori alga hozzáadásával az étel még ízesebbé válik, miközben a szójaszósz és a wasabi is a japán étkezési kultúra fontos elemei. Az étel egyszerű, gyorsan elkészíthető, és mindig egy kellemes élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
1 l Víz
2 db Nori alga
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 tk. Wasabi
1 szál Hagyma (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát egy lábasban forrásban lévő vízben főzd 5-7 percig, amíg megpuhul. Miután elkészült, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést és hűtsd le.

    A hideg vízzel való öblítés segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat a tésztából, és megőrzi a tészta szilárdságát.

    2

    A nori algát vágd apró csíkokra vagy darabokra, és tedd félre.

    Ha szeretnéd, használhatsz előre aprított nori algát is, hogy gyorsabban elkészíthesd.

    3

    A szójaszószt, mirint és cukrot egy kis edényben keverd össze. Tedd a keveréket közepes lángra, és melegítsd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a szósz alapja lesz a tésztához, így fontos, hogy jól keverd el, hogy az összes íz összeolvadjon.

    4

    A kész soba tésztát egy tálra tedd, és szórd meg a nori algával. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá apróra vágott zöldhagymát is.

    A nori alga nemcsak ízesíti az ételt, hanem esztétikai élményt is ad, ami a japán étkezési kultúrában nagyon fontos.

    5

    A tálalás előtt helyezz egy kis adag wasabit is a tálra, hogy mindenki igény szerint használhassa.

    A wasabi friss, csípős íze remekül illik a sobához, de ha nem szereted a csípőset, hagyhatod el.

    6

    Tálald az elkészült zaru sobát a szójaszósszal, és élvezd a friss, könnyű ételt.