Zaru soba reszelt daikonnal, tálalva szójaszósszal és zöldhagymával

Zaru soba reszelt daikonnal

A zaru soba egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran tálalnak hidegen, különösen a nyári hónapokban. A reszelt daikon frissessége és enyhén csípős íze tökéletesen kiegészíti a sós szójaszószos soba tésztát. Az étel friss, könnyű és tele van umami ízekkel, amelyek egy igazi japán élményt adnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
1 db Daikon
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
200 ml Víz
1 csipet Frissen őrölt bors
1 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát forró vízben főzd meg az utasítás szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tészta gyorsan fő, így figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor elveszíti a szép textúráját.

    2

    A daikont hámozd meg, majd reszeld le finomra.

    A reszelt daikon friss és enyhén csípős ízt ad az ételnek, ami tökéletes kiegészítője a soba tésztának.

    3

    A szójaszószt, mirint és vizet egy tálban keverd össze, hogy egy ínycsiklandó mártogatós szószt kapj.

    A mirin hozzáadásával az étel egy édesebb, kiegyensúlyozott ízt kap, ami harmonizál a szójaszósz sós ízével.

    4

    A soba tésztát tálald egy nagy tányéron, a reszelt daikonot és a mártogatós szószt tálald külön, hogy mindenki kedve szerint használhassa.

    A tálalás így sokkal esztétikusabb és mindenki szabadon szabhatja meg az ízeket.

    5

    Friss zöldhagymával díszítsd a tálat, és ha szeretnéd, egy csipet frissen őrölt borssal is megszórhatod.

    A zöldhagyma friss, enyhén csípős íze kiegészíti a soba tészta és daikon édes és sós ízét.