Egy lábasban forrald fel a vizet, vajat és a csipet sót. Amint forr, vedd le a tűzről, és gyorsan keverd bele a lisztet. Tedd vissza alacsony lángra, és folyamatosan kevergetve főzd 2-3 percig, míg a tészta el nem válik az edény falától.
Ez a fázis segít megszárítani a tésztát, így könnyebb lesz felvenni a tojásokat – ne hagyd ki!
Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Egyesével add hozzá a tojásokat, minden egyes után jól dolgozd el, amíg sima, fényes masszát nem kapsz.
Ha a tojásokat túl gyorsan adagolod, a tészta megrepedhet sütés közben – türelmesen dolgozz!
Töltsd a tésztát habzsákba, és sütőpapírra formázz 8-10 cm átmérőjű gyűrűket. Hevíts olajat 170–180°C-ra, és süsd a gyűrűket aranybarnára 5-6 perc alatt.
Használj fém spatulát a gyűrűk olajba helyezéséhez, így nem deformálódnak el.
A megsült zeppolékat szedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj, majd hagyd teljesen kihűlni, mielőtt megtöltöd.
Ha forrón töltöd, a krém megfolyik – mindig várd meg a teljes kihűlést!
A krémhez egy lábasban melegítsd fel a tejet. Közben keverd simára a tojássárgákat, cukrot, lisztet és vaníliát. Fokozatosan add hozzá a meleg tejet, majd vissza a tűzre, és kevergetve főzd sűrű krémmé.
Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le és ne csomósodjon – egy kézi habverő a legjobb eszköz ehhez.
A kész krémet fedd le folpackkal közvetlenül a felszínén, és hagyd kihűlni. Ezután töltsd habzsákba, és töltsd meg a kihűlt zeppolékat. A közepére tegyél egy kandírozott cseresznyét, végül szórd meg porcukorral.
A folpack közvetlenül a krém felszínén megakadályozza a bőrösödést – mindig így hűtsd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.