Zeppole ricottával, friss cukorral megszórva, aranybarna fritőzött édesség

Zeppole Ricottával

A Zeppole egy tradicionális olasz édesség, amelyet eredetileg húsvétkor készítettek, és olajban sütve tálaltak. A ricottás változat egy krémes, gazdag ízt ad az ételnek, miközben a külső réteg ropogós marad. A zeppole egy igazi olasz klasszikus, amely tökéletes desszertként szolgál bármely étkezés végén, és könnyedén elcsábítja a vendégeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Ricotta sajt
200 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
500 ml Olaj
1 csipet
2 ek. Pudingpor (vaníliás)
50 g Cukor (tálaláshoz)
1 tk. Friss citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ricottát tedd egy tálba, és keverd el a tojásokkal, a vaníliás cukorral, és a friss citromhéjjal.

    A ricotta krémessége segít abban, hogy a zeppole puha és könnyű legyen.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a csipet sót.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalókat jól keverd össze, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Add a száraz hozzávalókat a ricottás keverékhez, és jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet, hogy megfelelő állagú legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, hogy megfelelően forró legyen a fritőzéshez (kb. 180 °C).

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a zeppole kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    5

    A tésztát evőkanállal szedd a forró olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne rakj túl sok tésztát egyszerre az olajba, mert nem tud megfelelően kisülni.

    6

    Miután kész, szedd ki a zeppolét az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.

    A papírtörlő segít eltávolítani a fölösleges zsiradékot, így a zeppole könnyebb lesz.

    7

    Tálald a zeppolét cukorral megszórva, és ízlés szerint tálalhatod akár csokoládéval vagy vaníliás pudinggal.

    A friss cukor és a vaníliás puding még gazdagabbá teszi az ízeket, de a klasszikus cukor is tökéletes.