A ricottát tedd egy tálba, és keverd el a tojásokkal, a vaníliás cukorral, és a friss citromhéjjal.
A ricotta krémessége segít abban, hogy a zeppole puha és könnyű legyen.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a csipet sót.
Fontos, hogy a száraz hozzávalókat jól keverd össze, hogy ne maradjanak benne csomók.
Add a száraz hozzávalókat a ricottás keverékhez, és jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet, hogy megfelelő állagú legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, hogy megfelelően forró legyen a fritőzéshez (kb. 180 °C).
A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a zeppole kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
A tésztát evőkanállal szedd a forró olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne rakj túl sok tésztát egyszerre az olajba, mert nem tud megfelelően kisülni.
Miután kész, szedd ki a zeppolét az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a fölösleges zsiradékot, így a zeppole könnyebb lesz.
Tálald a zeppolét cukorral megszórva, és ízlés szerint tálalhatod akár csokoládéval vagy vaníliás pudinggal.
A friss cukor és a vaníliás puding még gazdagabbá teszi az ízeket, de a klasszikus cukor is tökéletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.