Zeppole vaníliakrémmel, friss, aranybarna sütemények vaníliakrémmel töltve

Zeppole vaníliakrémmel

A Zeppole egy hagyományos olasz édesség, amelyet különböző változatokban készítenek, és az olasz kultúrában gyakran készítik különleges alkalmakra, mint például ünnepi étkezésekhez vagy a húsvéti időszakra. A vaníliakrémes változata különösen népszerű, mivel a gazdag, édes krém és a ropogós tészta tökéletesen kiegészítik egymást. Az eredeti Zeppole sütemény a dél-olasz konyha ínycsiklandó finomsága, és egy egyszerű, de különleges étkezési élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
1 tk. Sütőpor
2 db Tojás
200 ml Tej
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
500 ml Olaj a sütéshez
250 g Vaníliakrém (töltelékhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt követően adjuk hozzá a tejet, a puha vajat, a sót, majd alaposan keverjük össze.

    A tojásokat alaposan verjük fel, hogy szép habos állagot kapjunk, amely a tészta könnyű lesz.

    2

    A lisztet és a sütőport egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a folyékony hozzávalókhoz.

    A lisztet szitáljuk át, hogy ne legyen csomós a tészta, és könnyebben keveredjenek el az összetevők.

    3

    A tésztát sűrű, de kanalazható állagúra kell keverni. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy a tészta ne legyen túl sűrű.

    A tészta állagát mindig a kívánt formára állítsuk be, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és formáljunk a tésztából kis golyókat. Óvatosan helyezzük őket az olajba, és süssük 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Az olaj megfelelő hőmérsékletének fontos, hogy a Zeppole kívül ropogós és belül puha legyen.

    5

    A sült Zeppolét szedjük ki az olajból, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít megszabadulni a felesleges olajtól, így nem lesz túl zsíros.

    6

    Miután a Zeppole kihűlt, töltsük meg vaníliakrémmel, és szórjuk meg egy kis porcukorral.

    A vaníliakrém nemcsak ízletes, hanem krémes textúrát is ad a Zeppolénak, így még finomabbá téve.