A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt követően adjuk hozzá a tejet, a puha vajat, a sót, majd alaposan keverjük össze.
A tojásokat alaposan verjük fel, hogy szép habos állagot kapjunk, amely a tészta könnyű lesz.
A lisztet és a sütőport egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
A lisztet szitáljuk át, hogy ne legyen csomós a tészta, és könnyebben keveredjenek el az összetevők.
A tésztát sűrű, de kanalazható állagúra kell keverni. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy a tészta ne legyen túl sűrű.
A tészta állagát mindig a kívánt formára állítsuk be, hogy könnyen formázható legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és formáljunk a tésztából kis golyókat. Óvatosan helyezzük őket az olajba, és süssük 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Az olaj megfelelő hőmérsékletének fontos, hogy a Zeppole kívül ropogós és belül puha legyen.
A sült Zeppolét szedjük ki az olajból, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít megszabadulni a felesleges olajtól, így nem lesz túl zsíros.
Miután a Zeppole kihűlt, töltsük meg vaníliakrémmel, és szórjuk meg egy kis porcukorral.
A vaníliakrém nemcsak ízletes, hanem krémes textúrát is ad a Zeppolénak, így még finomabbá téve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.