Ziegeöhrli svájci sült édesség tálalva

Ziegeöhrli

A Ziegeöhrli egy hagyományos svájci édesség, amelyet gyakran vásárokon és ünnepi alkalmakkor szolgálnak fel. A neve szó szerint \'kecskefül\'-t jelent, ami az édesség sajátos, hullámos formájára utal. Az egyszerű alapanyagokból készült sütemény kívül ropogós, belül enyhén puha, és leginkább porcukorral meghintve fogyasztják. A svájci családok generációk óta sütik ezt a finomságot, amely tökéletes kísérője egy bögre forró csokoládénak vagy teának. Ha szereted a könnyen elkészíthető, mégis különleges édességeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
50 g Cukor
1 csipet
2 db Tojás
100 ml Tej
40 g Vaj
1 tk. Sütőpor
500 ml Olaj (sütéshez)
50 g Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, hogy egyenletesen eloszoljanak az alapanyagok.

    A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne maradjanak benne csomók.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A vaj ne legyen forró, csak olvasztott, különben megfőheti a tojást.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd addig, amíg egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel.

    4

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágj belőle hosszúkás, hullámos csíkokat.

    Használj derelyevágót a hullámos csíkokhoz, ha van. Ha nincs, akkor késsel is vághatod, de figyelj, hogy egyforma vastagok legyenek.

    5

    Egy közepes méretű edényben hevítsd fel az olajat 170-180°C-ra. Ha egy kis darab tészta lassan sül benne, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

    A hőmérsékletet érdemes konyhai hőmérővel ellenőrizni, ha van. Ha nincs, akkor egy kis darab tésztával teszteld, hogy elég forró-e az olaj.

    6

    Süsd a tésztacsíkokat aranybarnára, 1-2 perc alatt, majd szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne süsd túl a tésztát, mert akkor megég. Figyeld, és amint aranybarna, szedd is ki.

    7

    Még melegen szórd meg porcukorral, és tálald frissen, mert ekkor a legropogósabb.

    Ha szeretnéd, fahéjas porcukorral is megszórhatod.