Forralj fel 500 ml vizet, és hagyd hűlni kb. 80°C-ra, hogy a zöld tea ne keseredjen meg.
A víz hőmérsékletének pontosabb méréséhez használj hőmérőt. Ha nincs hőmérőd, forralás után hagyd a vizet 5-7 percig hűlni.
Helyezd a zöld tea leveleket egy teafilterbe vagy közvetlenül a teáskannába, majd öntsd le a forró vízzel.
A tea mennyisége ízlés szerint változtatható, de általában 1 teáskanál tea levél 200 ml vízhez ajánlott.
Hagyd állni a teát 2-3 percig, hogy az ízek megfelelően kioldódjanak, majd szűrd le.
A tea áztatási ideje befolyásolja az íz intenzitását. Rövidebb áztatási idővel lágyabb, hosszabb áztatási idővel erősebb íz érhető el, de a tea keserűbb is lehet.
Add hozzá a friss citromlevet és a mézet, majd keverd meg alaposan, hogy az ízek harmonizáljanak.
A citromlé és a méz mennyisége ízlés szerint állítható. Friss citromlé helyett használhatsz citromsavat is, de a friss citromlé íze sokkal jobb.
Tálald a teát friss citromszeletekkel díszítve, és élvezd melegen vagy langyosan.
A tea ízesítéséhez használhatsz más fűszereket is, például gyömbért, mentát vagy fahéjat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.