Zöld tea citrommal frissen tálalva

Zöld tea citrommal

A zöld tea citrommal egy igazi klasszikus, amely nemcsak frissítő, de egészséges is. A zöld tea természetes antioxidánsai és a citrom C-vitamin tartalma tökéletes párosítás, amely támogatja az immunrendszert és javítja a közérzetet. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és ideális választás reggeli frissítőként vagy délutáni pihenéshez. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbálj hozzáadni egy csipet gyömbért vagy egy kevés lime-levet az extra frissességért.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 8 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
5 g Zöld tea levelek
500 ml Forró víz
30 ml Friss citromlé
2 db Friss citromszeletek
15 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet, és hagyd hűlni kb. 80°C-ra, hogy a zöld tea ne keseredjen meg.

    A víz hőmérsékletének pontosabb méréséhez használj hőmérőt. Ha nincs hőmérőd, forralás után hagyd a vizet 5-7 percig hűlni.

    2

    Helyezd a zöld tea leveleket egy teafilterbe vagy közvetlenül a teáskannába, majd öntsd le a forró vízzel.

    A tea mennyisége ízlés szerint változtatható, de általában 1 teáskanál tea levél 200 ml vízhez ajánlott.

    3

    Hagyd állni a teát 2-3 percig, hogy az ízek megfelelően kioldódjanak, majd szűrd le.

    A tea áztatási ideje befolyásolja az íz intenzitását. Rövidebb áztatási idővel lágyabb, hosszabb áztatási idővel erősebb íz érhető el, de a tea keserűbb is lehet.

    4

    Add hozzá a friss citromlevet és a mézet, majd keverd meg alaposan, hogy az ízek harmonizáljanak.

    A citromlé és a méz mennyisége ízlés szerint állítható. Friss citromlé helyett használhatsz citromsavat is, de a friss citromlé íze sokkal jobb.

    5

    Tálald a teát friss citromszeletekkel díszítve, és élvezd melegen vagy langyosan.

    A tea ízesítéséhez használhatsz más fűszereket is, például gyömbért, mentát vagy fahéjat.