Zöldalma fagylalt tálalva

Zöldalma fagylalt

A zöldalma fagylalt egy üdítő, gyümölcsös desszert, amely tökéletes választás a meleg nyári napokra. Az almát már az ókori civilizációk is termesztették, és az évszázadok során számos desszert alapjává vált. A zöldalma enyhén savanykás íze remek egyensúlyt teremt a fagylalt krémes állagával, így egy igazán különleges ízélményt nyújt. A házi zöldalma fagylalt elkészítésének titka a megfelelő arányban történő édesítés és a friss alapanyagok használata. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, fahéjjal vagy egy kevés karamellöntettel is díszítheted. Ez a fagylalt nemcsak finom, hanem egészségesebb alternatíva is lehet a bolti változatokkal szemben, hiszen természetes alapanyagokból készül. Próbáld ki ezt az egyszerű és ínycsiklandó zöldalma fagylalt receptet, és élvezd a frissítő gyümölcsös ízeket!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 22 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldalma
250 ml Tejszín
150 ml Tej
100 g Kristálycukor
1 ek. Citromlé
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és hámozd meg a zöldalmákat, majd vágd kis darabokra. A citromlével locsold meg, hogy megelőzd a barnulást.

    A citromlé helyett használhatsz aszkorbinsavat is, ha van otthon.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze az almát, a cukrot és a tejet. Közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg az alma megpuhul.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    3

    Hagyd kissé hűlni, majd turmixold simára egy botmixer vagy turmixgép segítségével, hogy egyenletes állagú alma pürét kapj.

    Ha nincs botmixer vagy turmixgép, egy krumplinyomóval is pépesítheted az almát, de nem lesz olyan sima az állaga.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a tejszínt és a vanília kivonatot, majd add hozzá az almás keveréket, és alaposan dolgozd össze.

    A tejszínt előzőleg hűtsd le, hogy jobban felverhető legyen. A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.

    5

    Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.

    A fagylaltgép hiányában történő fagyasztás során fontos az óránkénti átkeverés, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását, és krémesebb legyen a fagylalt.

    6

    Legalább 4 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.

    Ha túl kemény a fagylalt, tedd a hűtőszekrénybe 15-20 percre, mielőtt tálalod.