Zöldalma fagylalt tålalva

Zöldalma fagylalt

A zöldalma fagylalt egy ĂŒdĂ­tƑ, gyĂŒmölcsös desszert, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a meleg nyĂĄri napokra. Az almĂĄt mĂĄr az Ăłkori civilizĂĄciĂłk is termesztettĂ©k, Ă©s az Ă©vszĂĄzadok sorĂĄn szĂĄmos desszert alapjĂĄvĂĄ vĂĄlt. A zöldalma enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze remek egyensĂșlyt teremt a fagylalt krĂ©mes ĂĄllagĂĄval, Ă­gy egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. A hĂĄzi zöldalma fagylalt elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©nek titka a megfelelƑ arĂĄnyban törtĂ©nƑ Ă©desĂ­tĂ©s Ă©s a friss alapanyagok hasznĂĄlata. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, fahĂ©jjal vagy egy kevĂ©s karamellöntettel is dĂ­szĂ­theted. Ez a fagylalt nemcsak finom, hanem egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­va is lehet a bolti vĂĄltozatokkal szemben, hiszen termĂ©szetes alapanyagokbĂłl kĂ©szĂŒl. PrĂłbĂĄld ki ezt az egyszerƱ Ă©s Ă­nycsiklandĂł zöldalma fagylalt receptet, Ă©s Ă©lvezd a frissĂ­tƑ gyĂŒmölcsös Ă­zeket!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 22 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Zöldalma
⭕ 250 ml Tejszín
⭕ 150 ml Tej
⭕ 100 g Kristálycukor
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg Ă©s hĂĄmozd meg a zöldalmĂĄkat, majd vĂĄgd kis darabokra. A citromlĂ©vel locsold meg, hogy megelƑzd a barnulĂĄst.

    A citromlé helyett hasznålhatsz aszkorbinsavat is, ha van otthon.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban keverd össze az almĂĄt, a cukrot Ă©s a tejet. Közepes lĂĄngon fƑzd 5-7 percig, amĂ­g az alma megpuhul.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    3

    Hagyd kissĂ© hƱlni, majd turmixold simĂĄra egy botmixer vagy turmixgĂ©p segĂ­tsĂ©gĂ©vel, hogy egyenletes ĂĄllagĂș alma pĂŒrĂ©t kapj.

    Ha nincs botmixer vagy turmixgép, egy krumplinyomóval is pépesítheted az almåt, de nem lesz olyan sima az ållaga.

    4

    Egy måsik tålban keverd össze a tejszínt és a vanília kivonatot, majd add hozzå az almås keveréket, és alaposan dolgozd össze.

    A tejszĂ­nt elƑzƑleg hƱtsd le, hogy jobban felverhetƑ legyen. A vanĂ­lia kivonat helyett hasznĂĄlhatsz vanĂ­liĂĄs cukrot is.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket fagylaltgĂ©pbe, Ă©s a gyĂĄrtĂł utasĂ­tĂĄsai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt a fagyasztĂĄs sorĂĄn.

    A fagylaltgĂ©p hiĂĄnyĂĄban törtĂ©nƑ fagyasztĂĄs sorĂĄn fontos az ĂłrĂĄnkĂ©nti ĂĄtkeverĂ©s, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt, Ă©s krĂ©mesebb legyen a fagylalt.

    6

    LegalĂĄbb 4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl hagyd a fagyasztĂłban, hogy megfelelƑ ĂĄllagĂș legyen. TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni.

    Ha tĂșl kemĂ©ny a fagylalt, tedd a hƱtƑszekrĂ©nybe 15-20 percre, mielƑtt tĂĄlalod.