Zöldbabos calzone frissen sütve

Zöldbabos calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a zöldbabos változat egy egészségesebb, frissítőbb verzió, amely ötvözi a zöldbab földes ízét a krémes tejföllel és az olvadó mozzarellával. A parmezán egy kis plusz karaktert ad, míg a fokhagyma és a szerecsendió mélyíti az ízeket. Ha szereted a könnyed, de tápláló ételeket, ez a calzone remek választás! Tipp: A sütés után egy kevés friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is megszórhatod a még intenzívebb ízért.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 g Zöldbab
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.25 tk. Szerecsendió
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a calzone egyenletes átsüléséhez.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A köröket pizzavágóval vagy éles késsel vághatod.

    3

    A zöldbabot vágd kisebb darabokra, és forró sós vízben főzd elő 5 percig, majd szűrd le.

    Az előfőzés segít, hogy a zöldbab ne maradjon kemény a calzone-ban.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1 percig, majd keverd hozzá az előfőzött zöldbabot.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    5

    A tejfölt keverd össze sóval, borssal és szerecsendióval, majd add hozzá a pirított zöldbabot.

    A tejfölt alaposan keverd össze a fűszerekkel, hogy egyenletes ízt kapj.

    6

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal. Szórd rá a zöldbabos keverékre.

    A sajtokat reszeld finomra, hogy könnyebben olvadjanak.

    7

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A tölteléket ne rakd túl közel a szélekhez, hogy könnyebben le tudd zárni a calzone-t. A villa segít biztosítani, hogy a szélek jól záródjanak.

    8

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    9

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a calzone-t a sütőben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    10

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.

    Az olívaolaj még ízletesebbé teszi a calzone-t.