Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a calzone egyenletes átsüléséhez.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A köröket pizzavágóval vagy éles késsel vághatod.
A zöldbabot vágd kisebb darabokra, és forró sós vízben főzd elő 5 percig, majd szűrd le.
Az előfőzés segít, hogy a zöldbab ne maradjon kemény a calzone-ban.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1 percig, majd keverd hozzá az előfőzött zöldbabot.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
A tejfölt keverd össze sóval, borssal és szerecsendióval, majd add hozzá a pirított zöldbabot.
A tejfölt alaposan keverd össze a fűszerekkel, hogy egyenletes ízt kapj.
A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal. Szórd rá a zöldbabos keverékre.
A sajtokat reszeld finomra, hogy könnyebben olvadjanak.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A tölteléket ne rakd túl közel a szélekhez, hogy könnyebben le tudd zárni a calzone-t. A villa segít biztosítani, hogy a szélek jól záródjanak.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a calzone-t a sütőben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.
Az olívaolaj még ízletesebbé teszi a calzone-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.