Zöldborsós-tejszínes mártás egy tálban, friss petrezselyemmel díszítve.

Zöldborsós-Tejszínes Mártás

A zöldborsós-tejszínes mártás egy igazán egyszerű, mégis különleges étel, amelyet a magyar konyha inspirált. A zöldborsó frissessége tökéletesen harmonizál a tejszín krémességével, míg a friss petrezselyem kellemes aromát kölcsönöz neki. Ez a mártás remek választás tészták, grillezett húsok vagy zöldségek mellé, és tökéletesen illik egy hétköznapi vagy ünnepi étkezéshez is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldborsó
250 ml Tejszín
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és a friss petrezselymet vágd finomra.

    A petrezselymet csak közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy megőrizze a frissességét és az ízét.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak a mártásnak.

    3

    Add hozzá a zöldborsót, és párold néhány percig, amíg megpuhul.

    Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is. A fagyasztott zöldborsót nem kell felolvasztani a felhasználás előtt.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és lassú tűzön főzd a mártást 5-7 percig. Ízesítsd sóval és borssal.

    Használhatsz főzőtejszínt vagy tejszínt is. A főzőtejszín kevésbé sűrűsödik be, mint a tejszín.

    5

    Szórd bele a friss petrezselymet, és alaposan keverd össze. Tálald melegen tészták, húsok vagy zöldségek mellé.

    A mártást tálalhatod azonnal, vagy hűtőszekrényben tárolhatod néhány napig. Tálalás előtt melegítsd fel.