A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és a friss petrezselymet vágd finomra.
A petrezselymet csak közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy megőrizze a frissességét és az ízét.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak a mártásnak.
Add hozzá a zöldborsót, és párold néhány percig, amíg megpuhul.
Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is. A fagyasztott zöldborsót nem kell felolvasztani a felhasználás előtt.
Öntsd hozzá a tejszínt, és lassú tűzön főzd a mártást 5-7 percig. Ízesítsd sóval és borssal.
Használhatsz főzőtejszínt vagy tejszínt is. A főzőtejszín kevésbé sűrűsödik be, mint a tejszín.
Szórd bele a friss petrezselymet, és alaposan keverd össze. Tálald melegen tészták, húsok vagy zöldségek mellé.
A mártást tálalhatod azonnal, vagy hűtőszekrényben tárolhatod néhány napig. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.