Zöldcitrom fagylalt tálalva

Zöldcitrom fagylalt

A zöldcitrom fagylalt az egyik legfrissítőbb desszert, amely a citrusok élénk ízét ötvözi a krémes fagylalt textúrájával. A lime savanykás, fanyar íze tökéletes egyensúlyt alkot a tejszín gazdagságával, így minden falat üdítő és frissítő. Egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy kanál ebből a hűsítő desszertből!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Frissen facsart lime-lé
2 db Limehéj (reszelt)
150 g Kristálycukor
200 ml Víz
250 ml Tejszín
5 ml Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez lesz a cukorszirup.

    A cukorszirupot ne hagyd karamellizálódni, csak oldd fel a cukrot.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    A forró szirup melegítené a többi hozzávalót, ezért fontos, hogy teljesen kihűljön.

    3

    Facsard ki a lime levét, és reszeld le a héját. Szűrd át a levet, hogy eltávolítsd a magokat és a rostokat.

    A lime héját óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.

    4

    Egy közepes tálban keverd össze a kihűlt cukorszirupot a lime-lével, a reszelt limehéjjal és a vaníliakivonattal.

    Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá több lime-levet vagy cukorszirupot az ízlésednek megfelelően.

    5

    Öntsd hozzá a tejszínt, és alaposan keverd össze, hogy krémes állagot kapj.

    Használj magas zsírtartalmú tejszínt a gazdagabb íz és krémesebb állag érdekében.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt ellenőrizd, hogy a gép tartálya kellően lehűlt-e.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok elkerüléséhez.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A fagylalt kanalazásához használj fagylaltkanalat, amit előtte meleg vízbe mártasz.