Főzd meg a rizst kétszeres mennyiségű vízben, amíg puha lesz, majd tedd félre.
A rizst főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen ragacsos.
A tofut vágd kockákra, és pirítsd aranybarnára olívaolajon. Tedd félre.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, és forgathatod keményítőbe, hogy ropogósabb legyen.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd őket 2-3 percig.
A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a curryporral ízesített kókusztejet, és keverd össze.
A currypor mennyiségét ízlés szerint adagold. Használhatsz currypasztát is a currypor helyett.
A zöldségeket, mint a répa, brokkoli és paprika, vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a curryhez. Főzd őket 10 percig, amíg megpuhulnak, de ropogósak maradnak.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy ropogósak maradjanak. A keményebb zöldségeket (pl. répa) előbb add hozzá.
Add hozzá a pirított tofut, és keverd össze a currys zöldségekkel. Ízesítsd sóval, borssal és facsart lime levével.
Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá még fűszereket.
Tálaláskor halmozd a rizst egy tányérra, és öntsd rá a zöldséges curryt. Díszítsd friss korianderrel.
Tálaláskor szórhatsz rá pirított kesudiót vagy mogyorót is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.