Zöldséges lasagne vegán sajttal tálalva

Zöldséges lasagne vegán sajttal

A zöldséges lasagne vegán sajttal egy tökéletes alternatívája a klasszikus lasagnénak. A friss zöldségek, a gazdag paradicsomszósz és a vegán sajt remekül harmonizálnak egymással, miközben az étel könnyedebb és egészségesebb változata a hagyományos receptnek. Az olasz konyha egyik legismertebb fogása modern, növényi alapú köntösben mindenkit lenyűgöz, legyen szó családi ebédről vagy baráti összejövetelről. Az ízek kavalkádja és a rétegek harmonikus összhangja minden falatban megmutatkozik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 lap Lasagne tészta
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
2 db Kaliforniai paprika
150 g Friss spenót
200 g Vegán sajt
500 ml Paradicsomszósz
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 cs. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt szeleteld vékony karikákra, a paprikát csíkozd fel.

    A zöldségeket szeleteld egyenletes vastagságúra, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a zöldségeket 5-7 percig, amíg kissé megpuhulnak. Keverd bele a spenótot, és hagyd összeesni.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak, nem pirulni. Inkább több részletben süsd őket.

    3

    Egy másik serpenyőben melegítsd fel a paradicsomszószt a zúzott fokhagymával. Ízesítsd sóval, borssal és friss bazsalikommal.

    Ha nincs friss bazsalikom, használhatsz szárítottat is, de a friss sokkal intenzívebb ízt ad.

    4

    Egy hőálló tál aljára kenj egy réteg paradicsomszószt, majd helyezz rá egy réteg lasagne tésztát. Rétegezd a sült zöldségeket és a paradicsomszószt, majd szórd meg vegán sajttal. Ismételd, amíg az összes hozzávalót el nem használod.

    Ha száraz lasagne tésztát használsz, érdemes előfőzni pár percig, hogy ne szívja magába az összes szószt a sütés során. A tészta rétegek között alaposan oszlasd el a szószt, hogy mindenhol puha legyen.

    5

    Az utolsó réteget paradicsomszósszal és vegán sajttal zárd. Fedd le a tálat alufóliával.

    Az alufólia megakadályozza, hogy a sajt túlpiruljon, és a lasagne belül is jól átsüljön.

    6

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 30 percig. Távolítsd el az alufóliát, és süsd további 10 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad.

    Figyeld a sajtot, nehogy megégjen. Ha túl gyorsan barnul, takard le újra alufóliával.

    7

    Hagyd a lasagnét 5-10 percig hűlni, mielőtt felszeleteled. Tálaláskor díszítsd friss bazsalikommal.

    Ha hagyod hűlni, könnyebben szeletelhető és nem esik szét.