Zöldséges rizs tandoori fűszerekkel tálalva

Zöldséges rizs tandoori fűszerekkel

A zöldséges rizs tandoori fűszerekkel egy ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amely tökéletesen ötvözi az indiai konyha aromás fűszereit a friss zöldségekkel. Ez az étel ideális választás lehet köretként vagy akár önálló főételként, és garantáltan feldobja a hétköznapi étkezéseket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
150 g Zöldborsó
1 db Paprika (piros)
2 ek. Olívaolaj
2 tk. Tandoori fűszerkeverék
2 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
400 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd át a jázmin rizst hideg víz alatt, majd tedd félre lecsepegni.

    A rizs átmosásával eltávolítod a felesleges keményítőt, így a rizs főzés után pergősebb lesz.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A sárgarépát vágd vékony szeletekre, a paprikát pedig kis kockákra.

    A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a paprikát, majd szórd meg tandoori fűszerkeverékkel. Pirítsd 2-3 percig, hogy a fűszerek illata kibontakozzon.

    A tandoori fűszerkeverék helyett használhatsz más indiai fűszerkeveréket is, például garam masalát vagy curryt.

    5

    Keverd hozzá a rizst, és forgass mindent össze, hogy a fűszerek és az olaj jól bevonják a szemeket.

    Használj előfőzött rizst, hogy elkerüld a túlfőzést.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, sózd meg, és forrald fel. Ezután fedd le, és alacsony lángon főzd 15-20 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

    Fontos, hogy a rizs főzéséhez megfelelő mennyiségű vizet használj. Általában 1 rész rizshez 2 rész vizet adunk. Főzés közben ne keverd a rizst, mert összetapadhat.

    7

    Az utolsó 5 percben add hozzá a zöldborsót, hogy megpuhuljon, de roppanós maradjon.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne olvaszd ki előtte.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kínáld önmagában vagy köretként.

    Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.