A tofut vágd kisebb kockákra, és forró serpenyőben szezámolajon süsd aranybarnára. Tedd félre.
A tofu sütés előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy ropogósabb legyen. Papírtörlővel itasd le.
A zöldségeket mosd meg. A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágd, a paprikát szeleteld, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedd szét.
A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyszerre süljenek meg.
Egy nagy wokban hevítsd fel a maradék szezámolajat. Add hozzá a fokhagymát és a reszelt gyömbért, és pirítsd illatosra 1 perc alatt.
A wok legyen nagyon forró, hogy a zöldségek gyorsan süljenek és ropogósak maradjanak.
Add hozzá a sárgarépát és a brokkolit, és pirítsd 3-4 percig. Majd tedd hozzá a cukkinit és a paprikát, és pirítsd további 2-3 percig.
A zöldségeket a keménységük sorrendjében add hozzá a wokhoz. A keményebb zöldségeknek több időre van szükségük a sütéshez.
Öntsd rá a szójaszószt és szórd meg a chiliporral, majd keverd hozzá a sült tofut. Pirítsd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz helyett használhatsz tamari szószt is, ami gluténmentes.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. Rizzsel vagy tésztával kínáld.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet vagy snidlinget is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.