Zombie koktél mentalevéllel és narancsszelettel díszítve

Zombie

A Zombie egy ikonikus tiki koktél, amely az 1930-as években vált népszerűvé a trópusi bárok kínálatában. Nevét az erőteljes rumok kombinációjának köszönheti, amelyek az ital élvezőjét könnyedén elvarázsolják. A friss gyümölcslevek és a grenadine édes-savanyú ízharmóniát teremtenek, míg a díszítés tovább fokozza az ital egzotikus hangulatát.

Előkészület 7 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 7 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
30 ml Fehér rum
30 ml Sötét rum
15 ml Overproof rum
40 ml Narancslé
40 ml Ananászlé
20 ml Frissen facsart lime lé
10 ml Grenadine szirup
1 csepp Angostura bitters
5 db Jégkocka
1 csokor Mentaág (díszítéshez)
1 db Narancsszelet (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy shaker-t tölts meg jégkockákkal.

    Használj minőségi jégkockákat, amelyek nem olvadnak túl gyorsan, így nem hígítják fel az italt.

    2

    Add hozzá a fehér rumot, a sötét rumot, az overproof rumot, a narancslevet, az ananászlevet, a lime levet és a grenadine-t.

    A legjobb eredmény érdekében használj frissen facsart narancs- és lime levet. A grenadine szirup mennyiségével szabályozhatod a koktél édességét.

    3

    Rázd alaposan a shaker tartalmát, hogy az ital jól lehűljön és az ízek összeérjenek.

    Rázd a shakert legalább 15-20 másodpercig, hogy az ital kellően lehűljön és az összetevők jól elkeveredjenek.

    4

    Szűrd az italt egy nagy pohárba, amelyet jégkockákkal töltöttél meg.

    Használj egy finom szűrőt, hogy a jégdarabok és a gyümölcspép ne kerüljenek a pohárba.

    5

    Adj hozzá egy csepp Angostura bitters-t, majd keverd össze az italt.

    Az Angostura bitters egy koncentrált ízesítő, ezért csak óvatosan adagold, különben elnyomhatja a többi összetevő ízét.

    6

    Díszítsd a koktélt mentalevéllel és narancsszelettel, majd tálald azonnal.

    A díszítés nem csak esztétikai, hanem az illatával is fokozza az ital élményét. Kreatív lehetsz a díszítéssel, használhatsz koktélcseresznyét vagy ananászszeletet is.