A mochi-t előre főzd meg egy forró vízben, hogy megpuhuljon, majd tedd félre.
A mochi főzését figyelmesen végezd, mert túl sokáig főzve összetörhet.
Készíts egy dashi alaplét a szokásos módon, majd tedd bele a fehér miso pasztát, és jól keverd össze.
A dashi alapléhez használhatsz kész por alapot, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni.
Add hozzá a yuzu héjat a leveshez, és hagyd, hogy a citrusos aroma feloldódjon a lében.
A yuzu héja erőteljes ízt ad a levesnek, így óvatosan adagold, hogy ne legyen túl erős.
A tavaszi hagymát vágd finomra, és add hozzá a leveshez.
A tavaszi hagyma frissessége és enyhe íze segít egyensúlyba hozni a miso gazdag ízét.
Vágd apróra a shiitake gombát, és tedd a leveshez. A gombát főzd a levesben, amíg meg nem puhul.
A shiitake gomba rendkívül gazdag ízű, és jól passzol a miso leveshez.
A főtt csirkehúst vágd apró darabokra, és tedd a levesbe, hogy felmelegedjen.
A csirke hús frissíti és táplálóvá teszi a levest.
Tálald a levest a mochi-val és frissen szervírozd.
A mochi a levesben remekül passzol a gazdag, miso alapú leveshez, miközben egy különleges textúrát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.