Zoni yuzu héjjal, miso leves, friss tavaszi hagymával és shiitake gombával tálalva

Zoni yuzu héjjal

A Zoni leves Japánban tradicionális étel, különösen az újévi ünnepekkor, amikor a japán családok összegyűlnek, hogy együtt élvezzék a levest. Az étel alapja a miso, amelyet gazdagítanak különféle hozzávalókkal, mint például mochi, zöldségek és húsok. A yuzu héj különleges citrusos ízt ad a levesnek, és segít kiemelni a miso gazdag, umami ízét. A zoni leves egy tápláló és frissítő étkezés, amely tökéletes a téli hónapokban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Mochi
500 ml Dashi alaplé
1 tk. Yuzu héj
2 ek. Fehér miso paszta
1 szál Tavaszi hagyma
1 tk. Soya szósz
100 g Főtt csirke hús
2 db Shiitake gomba

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mochi-t előre főzd meg egy forró vízben, hogy megpuhuljon, majd tedd félre.

    A mochi főzését figyelmesen végezd, mert túl sokáig főzve összetörhet.

    2

    Készíts egy dashi alaplét a szokásos módon, majd tedd bele a fehér miso pasztát, és jól keverd össze.

    A dashi alapléhez használhatsz kész por alapot, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni.

    3

    Add hozzá a yuzu héjat a leveshez, és hagyd, hogy a citrusos aroma feloldódjon a lében.

    A yuzu héja erőteljes ízt ad a levesnek, így óvatosan adagold, hogy ne legyen túl erős.

    4

    A tavaszi hagymát vágd finomra, és add hozzá a leveshez.

    A tavaszi hagyma frissessége és enyhe íze segít egyensúlyba hozni a miso gazdag ízét.

    5

    Vágd apróra a shiitake gombát, és tedd a leveshez. A gombát főzd a levesben, amíg meg nem puhul.

    A shiitake gomba rendkívül gazdag ízű, és jól passzol a miso leveshez.

    6

    A főtt csirkehúst vágd apró darabokra, és tedd a levesbe, hogy felmelegedjen.

    A csirke hús frissíti és táplálóvá teszi a levest.

    7

    Tálald a levest a mochi-val és frissen szervírozd.

    A mochi a levesben remekül passzol a gazdag, miso alapú leveshez, miközben egy különleges textúrát ad.