Az aszalt sárgabarack egy természetes, édes és tápláló gyümölcs, amely a friss sárgabarack szárításával készül. Az eljárás során a gyümölcs víztartalmának jelentős része elpárolog, miközben az ízek, ásványi anyagok és tápanyagok koncentrálódnak. Az így kapott szárított gyümölcs élénk narancsszínű, puha állagú és rendkívül sokoldalú.
Az aszalt sárgabarack kitűnő forrása a rostoknak, káliumnak, A-vitaminnak, antioxidánsoknak és természetes cukroknak. Fogyasztása hozzájárulhat az emésztés normalizálásához, a szem egészségéhez és az immunrendszer erősítéséhez.
Az aszalt sárgabarack száraz, hűvös, fénytől védett helyen sokáig eltartható. Ha keményebb állagú, fogyasztás előtt meleg vízben vagy teában néhány percig áztatható, így puhábbá válik és még ízesebbé.
A rosttartalom támogatja az emésztőrendszer egészségét, míg a kálium segíthet a vérnyomás szabályozásában. Az A-vitamin (béta-karotin formájában) fontos a látás és a bőr épsége szempontjából. Az antioxidáns vegyületek (polifenolok) hozzájárulnak a sejtöregedés lassításához.
Összefoglalva: az aszalt sárgabarack tökéletes választás, ha egy édes, mégis egészséges nassolnivalóra vagy tápláló alapanyagra vágysz. Széleskörű felhasználhatósága és természetes ízvilága miatt alapdarab minden konyhában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.