A mungóbabcsíra, vagy más néven babcsíra, az egyik legismertebb és legkedveltebb csíranövény, amelyet főként ázsiai ételekben használnak, de egyre gyakrabban bukkan fel nyugati egészségtudatos étrendekben is. A csíráztatott mungóbab roppanós textúrájú, friss, üde alapanyag, amely kiválóan illik salátákhoz, wokos ételekhez és szendvicsekhez.
A babcsíra hosszú, fehér szárból és egy apró zöld magrészből áll, enyhén diós, friss ízvilággal. Az élelmiszerek közül kiemelkedő biohasznosulású fehérjetartalma, valamint alacsony kalóriatartalma miatt igazi szuperételnek számít.
A mungóbabcsíra felhasználható nyersen salátákban, főzve vagy pirítva ázsiai ételekhez, tésztákhoz, levesekhez. Rövid ideig hőkezelve megőrzi roppanós textúráját és friss ízét, miközben csökkenti a puffadást okozó anyagokat.
Egyszerűen csíráztatható otthon is, így mindig friss növényi fehérje- és vitaminkiegészítő lehet az asztalon. A babcsíra így nemcsak tápláló, de praktikus és ízletes alapanyag is egyben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.