A bulgogi húst szeleteld vékony csíkokra. Tedd a hús szeleteket egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Keverd össze alaposan, hogy a hús jól be legyen pácolva.
A bulgogi pácolása legalább 30 percig szükséges, hogy az ízek igazán jól átjárják a húst.
A hagymát vékonyra szeleteld fel, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy serpenyőben melegítsd fel egy kevés szezámolajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat!
A serpenyőbe add hozzá a pácolt bulgogi húst, és süsd meg magas hőfokon, amíg a hús szépen megpirul és átsül.
A hús gyorsan sül, így figyelj rá, hogy ne süsd túl, hogy megmaradjon a szaftossága.
Add hozzá a szójacsírát (kongnamul) a húsos keverékhez, és keverd össze. Főzd további 2-3 percig, amíg a csírák átmelegednek, de nem veszítenek el túl sok tápanyagot.
A csírákat csak rövid ideig kell főzni, mert túl hosszú sütés után elveszíthetik ropogósságukat.
Szórd meg a kész ételt friss korianderrel, szezámmaggal, és chilipehellyel. Tálald melegen.
A koriander frissessége és a szezámmag gazdag íze tökéletes kiegészítői a bulgoginak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.