Kongnamul-bulgogi étel friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Kongnamul-bulgogi - csírával

A Kongnamul-bulgogi egy koreai étel, amely a hagyományos bulgogi (grillezett marhahús) receptjét ötvözi a friss szójacsírával, vagyis kongnamullal. A csíra adja a különleges textúrát, amely jól kiegészíti a bulgogi hús puhaságát és ízletes, fűszeres mártását. Az étel rendkívül népszerű a koreai háztartásokban, és általában rizzsel vagy salátával tálalják. A koriander és szezámmag pedig extra frissességet és gazdag ízt ad a fogásnak, miközben a chilipehely pikáns érzést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bulgogi hús
200 g Kongnamul (szójacsíra)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Friss szezámmag
1 ek. Friss koriander
0.5 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgogi húst szeleteld vékony csíkokra. Tedd a hús szeleteket egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Keverd össze alaposan, hogy a hús jól be legyen pácolva.

    A bulgogi pácolása legalább 30 percig szükséges, hogy az ízek igazán jól átjárják a húst.

    2

    A hagymát vékonyra szeleteld fel, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy serpenyőben melegítsd fel egy kevés szezámolajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat!

    3

    A serpenyőbe add hozzá a pácolt bulgogi húst, és süsd meg magas hőfokon, amíg a hús szépen megpirul és átsül.

    A hús gyorsan sül, így figyelj rá, hogy ne süsd túl, hogy megmaradjon a szaftossága.

    4

    Add hozzá a szójacsírát (kongnamul) a húsos keverékhez, és keverd össze. Főzd további 2-3 percig, amíg a csírák átmelegednek, de nem veszítenek el túl sok tápanyagot.

    A csírákat csak rövid ideig kell főzni, mert túl hosszú sütés után elveszíthetik ropogósságukat.

    5

    Szórd meg a kész ételt friss korianderrel, szezámmaggal, és chilipehellyel. Tálald melegen.

    A koriander frissessége és a szezámmag gazdag íze tökéletes kiegészítői a bulgoginak.