Hagyományos Yukgaejang, fűszeres marhahús leves zöldségekkel

Hagyományos Yukgaejang

A Yukgaejang a koreai konyha egyik legismertebb ételének számít, és főleg a hideg téli hónapokban fogyasztják. A leves alapját a fűszeres gochujang (koreai chili paszta) adja, amely gazdag ízt és enyhe csípősséget biztosít. Az étel a koreai hagyományokban fontos szerepet játszik, és gyakran készítik marhahússal, különböző zöldségekkel, valamint tofuval és tojással. A yukgaejang egy igazán tápláló és gazdag étel, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (rostélyos vagy marhahús pörkölthöz való hús)
2 l Víz
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Gochujang (koreai chili pasta)
1 ek. Gochugaru (koreai chili por)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
100 g Bok choy (koreai káposzta)
100 g Búzacsíra
100 g Tófu
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, és egy nagyobb lábasban, vízben főzd meg a húst, hogy egy gazdag levest kapj. Főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús puha és omlós lesz.

    Minél tovább főzöd a húst, annál gazdagabb lesz az íze. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz nyomástartó edényt is.

    2

    Miközben a hús fő, a fokhagymát és a hagymát aprítsd fel. A hagymát egy serpenyőben pici szezámolajjal pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd még egy kicsit.

    A pirított hagyma és fokhagyma különleges ízt ad a levesnek. Ügyelj arra, hogy ne égessük meg, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a gochujangot, gochugarut és a szójaszószt a hagymás keverékhez, és keverd jól össze, hogy a fűszerek felszívják az olajat.

    A gochujang a leves alapját adja, tehát ügyelj rá, hogy egyenletesen keverd el a fűszereket, hogy az ízek jól összeérjenek.

    4

    Amikor a hús megfőtt, szűrd le, és tedd félre. A leveshez hozzáadott fűszeres hagymás keveréket öntsd a húsleveshez, és forrald fel.

    A húsból nyert levet semmiképp se dobd ki, mert az alapja lesz a levesnek. Főzd össze az ízeket, amíg jól összeérnek.

    5

    Ezután add hozzá a bok choy-t, búzacsírát, és a tojásos tofut. Tedd vissza a levest alacsony hőmérsékletre, és főzd még 10-15 percig.

    A bok choy gyorsan megpuhul, ne főzd túl, hogy friss és roppanós maradjon.

    6

    A kész levest szórd meg a friss zöldhagymával és korianderrel. Tálald forrón, friss rizst vagy kimchit kínálva mellé.

    A koriander frissességet ad, és a zöldhagyma egy kis pikáns ízt. A leves gazdag ízét a friss fűszerek emelik ki.