A bazsalikom (Ocimum basilicum) a mediterrán konyha egyik legfontosabb aromás fűszernövénye. Míg friss formáját gyakran használják salátákhoz és pestókhoz, a szárított bazsalikom az ételek hosszabb főzési folyamatában mutatja meg igazi erejét. Intenzív, kissé édeskés-fűszeres ízvilága miatt rendkívül sokoldalúan felhasználható.
A szárított bazsalikom erőteljesebb, koncentráltabb ízű, mint a friss változat. Ideális meleg, főtt ételekhez, mivel a főzési idő során egyenletesen adja át aromáját.
A bazsalikom nem csupán ízesítőként kiváló, hanem számos jótékony hatással is bír:
A szárított bazsalikomot légmentesen zárható üvegben, fénytől és nedvességtől védve ajánlott tárolni. Így akár 6-12 hónapig is megőrzi jellegzetes illatát és ízét. Használat során célszerű a főzés korai szakaszában hozzáadni az ételhez, hogy aromája kibontakozhasson.
A szárított bazsalikom tehát alapvető fűszer a kamrában – nemcsak ízével, hanem gyógyhatásaival is gazdagítja a mindennapi ételeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.