A tésztát főzd meg sós vízben az utasítás szerint. Amikor kész, szűrd le és tedd félre.
Ne felejtsd el a tésztát időnként megkeverni, hogy ne ragadjon össze.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot kockázd fel.
Minél apróbbra vágod a hagymát és fokhagymát, annál jobban kiadják az ízüket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ne hagyd túlpirulni a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a paradicsomot, sózd és borsozd. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.
Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a paradicsomhoz, hogy kiegyensúlyozza a savasságot.
Közben a seitant vágd kisebb kockákra, majd add a paradicsomos szószhoz. Főzd további 5 percig.
A seitan gyorsan átveszi a szósz ízét, így érdemes jól összeforralni.
A főtt tésztát add hozzá a serpenyőhöz, és jól keverd össze, hogy a tészta minden darabja átvegye a szószt.
Ha szükséges, egy kevés tésztavizet is hozzáadhatsz, hogy a szósz krémesebb legyen.
A végén friss bazilikumlevelekkel díszítsd és, ha szeretnéd, reszelt parmezánnal szórd meg.
A friss bazilika igazi ízt ad a tésztának, érdemes frissen hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.