Seitan tészta friss bazilikummal díszítve

Seitan tésztával

A seitan tészta egy finom és tápláló étel, amely vegetáriánusok és vegánok számára is tökéletes választás. A seitan, más néven búzahús, egy gazdag fehérjeforrás, amely tökéletesen helyettesíti a húst. A tészta és a paradicsomos szósz kombinációja az egyik legegyszerűbb, de ínycsiklandó étel, amely gyorsan elkészíthető, és minden falatja tele van ízekkel. Ez a recept egy klasszikus étel, amely minden étkezéshez illik, és a seitannak köszönhetően különleges és finom.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Seitan
200 g Spagetti tészta
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Basilikum
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Parmezán (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítás szerint. Amikor kész, szűrd le és tedd félre.

    Ne felejtsd el a tésztát időnként megkeverni, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot kockázd fel.

    Minél apróbbra vágod a hagymát és fokhagymát, annál jobban kiadják az ízüket.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd túlpirulni a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, sózd és borsozd. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.

    Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a paradicsomhoz, hogy kiegyensúlyozza a savasságot.

    5

    Közben a seitant vágd kisebb kockákra, majd add a paradicsomos szószhoz. Főzd további 5 percig.

    A seitan gyorsan átveszi a szósz ízét, így érdemes jól összeforralni.

    6

    A főtt tésztát add hozzá a serpenyőhöz, és jól keverd össze, hogy a tészta minden darabja átvegye a szószt.

    Ha szükséges, egy kevés tésztavizet is hozzáadhatsz, hogy a szósz krémesebb legyen.

    7

    A végén friss bazilikumlevelekkel díszítsd és, ha szeretnéd, reszelt parmezánnal szórd meg.

    A friss bazilika igazi ízt ad a tésztának, érdemes frissen hozzáadni.