A bulgur egy előfőzött, tört búzából készült teljes kiőrlésű gabonaféle, amely különösen népszerű a közel-keleti és mediterrán konyhákban. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás a rohanó hétköznapokra is.
A bulgur durum búzából készül, amit először megfőznek, majd kiszárítanak és apró darabokra törnek. Ennek köszönhetően gyorsabban főzhető más gabonákhoz képest, és megőrzi magas rost- és tápanyagtartalmát.
A bulgur elkészítése egyszerű: forró vízbe áztatva vagy rövid ideig főzve máris fogyasztható. Ideális köretként húsok mellé, salátákba (pl. tabbouleh), rakott ételekbe, fasírtokba vagy akár levesbetétként is. Állaga enyhén roppanós, íze diós, természetes jellegű.
Fajtái között találunk durva, közepes és finom szemcséjű bulgurt, amelyek különböző ételekhez alkalmazhatók. A finomabb változat salátákhoz, a durvább főételekhez javasolt.
A nyers bulgurt száraz, hűvös helyen légmentes tárolóban érdemes tartani, akár több hónapig is eláll. Főtt formában hűtőszekrényben 2-3 napig megőrzi minőségét. Kiváló alapanyag az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendhez.
A bulgur nem csupán gyors és praktikus választás, hanem értékes tápanyagforrás is, amely ízletesen illeszkedik a modern, tudatos étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.