A búzadarát öntsd egy nagy tálba, és forrald fel a vizet. A forró vízzel öntsd le a búzadarát, majd fedő alatt hagyd állni 10 percig, hogy felszívja a vizet.
A búzadarát ne keverd meg rögtön, hagyd, hogy a víz szépen felszívja – így nem lesz túlságosan ragacsos!
Amíg a búzadara pihen, vágd apróra a hagymát, paradicsomot, uborkát és a petrezselymet. Tedd félre ezeket az összetevőket.
A friss zöldségek aprítása gyorsan és könnyen megy, ha előre felkészíted őket, mielőtt elkezdenéd keverni a kısırı.
A pihent búzadarát egy villával óvatosan keverd át, hogy elváljanak a szemek. Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, gránátalmaszirupot, sót és borsot, majd jól keverd össze.
A gránátalmaszirup hozzáadása igazi különlegességet ad a salátának, és egy édes-savanykás ízt kölcsönöz neki.
Ezután add hozzá a felaprított hagymát, paradicsomot, uborkát és petrezselymet. Alaposan keverd össze, hogy a zöldségek egyenletesen eloszoljanak a búzadarán.
Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis extra gránátalmaszirupot a végén, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
Tálald a kısırı hűtve, friss citromszeletekkel és esetleg még egy kevés petrezselyemmel a tetején.
A kısır nagyon jól illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár egy egyszerűbb vegetáriánus étkezéshez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.