Kısır saláta gránátalmasziruppal, friss zöldségekkel tálalva

Kısır gránátalmasziruppal

A Kısır egy hagyományos török étel, amely a közel-keleti konyhában is elterjedt. Az alapja a búzadara, amelyet zöldségekkel és fűszerekkel kevernek össze. A gránátalmaszirup hozzáadása egy új ízt ad a salátának, miközben megtartja a török konyha jellegzetes frissességét. A Kısır gyakran szerepel az ünnepi étkezéseken, de akár egy könnyű, frissítő étkezés is lehet. Ez a recept a gránátalmaszirup friss, édes-savanyú ízével egy új dimenzióba emeli ezt a klasszikus ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzadarát
250 ml Forró víz
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
2 ek. Gránátalmaszirup
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Hagyma
1 db Paradicsom
1 db Uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzadarát öntsd egy nagy tálba, és forrald fel a vizet. A forró vízzel öntsd le a búzadarát, majd fedő alatt hagyd állni 10 percig, hogy felszívja a vizet.

    A búzadarát ne keverd meg rögtön, hagyd, hogy a víz szépen felszívja – így nem lesz túlságosan ragacsos!

    2

    Amíg a búzadara pihen, vágd apróra a hagymát, paradicsomot, uborkát és a petrezselymet. Tedd félre ezeket az összetevőket.

    A friss zöldségek aprítása gyorsan és könnyen megy, ha előre felkészíted őket, mielőtt elkezdenéd keverni a kısırı.

    3

    A pihent búzadarát egy villával óvatosan keverd át, hogy elváljanak a szemek. Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, gránátalmaszirupot, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A gránátalmaszirup hozzáadása igazi különlegességet ad a salátának, és egy édes-savanykás ízt kölcsönöz neki.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított hagymát, paradicsomot, uborkát és petrezselymet. Alaposan keverd össze, hogy a zöldségek egyenletesen eloszoljanak a búzadarán.

    Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis extra gránátalmaszirupot a végén, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    5

    Tálald a kısırı hűtve, friss citromszeletekkel és esetleg még egy kevés petrezselyemmel a tetején.

    A kısır nagyon jól illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár egy egyszerűbb vegetáriánus étkezéshez is.