Mujaddara bulgurral, fűszeres vöröslencsével és karamellizált hagymával

Mujaddara bulgurral

A mujaddara egy hagyományos közel-keleti étel, amely főként bulgurból, lencséből és hagymából készül. Az étel egyszerű, de rendkívül gazdag ízvilágú. Az eredeti recept a régióban az évezredek során alakult ki, és számos variációban készítik. A bulgur és lencse kombinációja gazdag fehérjében, míg a karamellizált hagyma egyedi, édes ízt ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
100 g Vöröslencse
2 db Hagyma
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröslencsét öblítsd át hideg vízzel, majd tedd félre.

    A vöröslencse gyorsan fő, így ne főzd túl, mert akkor szétmállik.

    2

    A bulgurt egy tálba tedd, és önts rá annyi forró vizet, hogy ellepje. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.

    A bulgurnak kell egy kis idő, hogy felszívja a vizet és megpuhuljon.

    3

    A hagymát vágd vékonyra, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg aranybarnára. Ha kész, tedd félre egy tálba.

    A hagyma karamellizálása segít édesebb ízt adni az ételnek.

    4

    A fokhagymát finomra vágd, és add a serpenyőhöz a már megpirított hagymához. Pirítsd még 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    5

    Most add hozzá a köményt, koriandert, fűszerpaprikát, sót és borsot a serpenyőhöz, és keverd jól össze.

    A fűszereket pirítva adjuk hozzá, hogy jobban kiadja az ízét.

    6

    Tedd hozzá a vöröslencsét és a bulgurt a fűszeres hagymához. Öntsd fel vízzel, és főzd az egészet körülbelül 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha túl száraznak találod, adhatsz hozzá még egy kis vizet.

    7

    Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A friss koriander üde ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.