A vöröslencsét öblítsd át hideg vízzel, majd tedd félre.
A vöröslencse gyorsan fő, így ne főzd túl, mert akkor szétmállik.
A bulgurt egy tálba tedd, és önts rá annyi forró vizet, hogy ellepje. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a bulgur megpuhuljon.
A bulgurnak kell egy kis idő, hogy felszívja a vizet és megpuhuljon.
A hagymát vágd vékonyra, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg aranybarnára. Ha kész, tedd félre egy tálba.
A hagyma karamellizálása segít édesebb ízt adni az ételnek.
A fokhagymát finomra vágd, és add a serpenyőhöz a már megpirított hagymához. Pirítsd még 1-2 percig.
A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért figyelj arra, hogy ne égjen meg.
Most add hozzá a köményt, koriandert, fűszerpaprikát, sót és borsot a serpenyőhöz, és keverd jól össze.
A fűszereket pirítva adjuk hozzá, hogy jobban kiadja az ízét.
Tedd hozzá a vöröslencsét és a bulgurt a fűszeres hagymához. Öntsd fel vízzel, és főzd az egészet körülbelül 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha túl száraznak találod, adhatsz hozzá még egy kis vizet.
Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A friss koriander üde ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.