A hús darabokat vágd apróra, majd egy lábasban egy kis olajon pirítsd meg őket, amíg barna nem lesz.
A hús pörkölése segít kiemelni az ízeket, és gazdagabbá teszi a levest.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy másik serpenyőben olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az étel ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.
A pirított húst és a fokhagymás-hagymás keveréket tedd egy nagyobb lábasba, és öntsd fel vízzel. Adj hozzá a köményt, szegfűborsot és fahéjat.
A fűszerek hozzáadása segít az étel ízét mélyíteni. A fahéj különleges aromát ad.
Főzd a húst alacsony hőmérsékleten, amíg teljesen meg nem puhul, és a hús szépen szét nem esik. Ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.
A hosszú főzés segít, hogy a hús minden ízét kiadja, így ne siess a főzéssel.
A búzadarát egy másik lábasban főzd puhára vízben, majd add hozzá a főtt húsos keverékhez, és keverd jól össze.
Ha túl sűrű lesz a haleem, adj hozzá még egy kis vizet vagy alaplevet.
A joghurtot jól keverd össze a citromlével, majd add hozzá a főzés végén, hogy krémes állagot kapj.
A joghurt és citromlé frissítő hatása remekül ellensúlyozza a gazdag húsos ízeket.
Tálald a haleemet friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, pirított hagymával vagy olívaolajjal is megkoronázhatod.
A koriander friss íze és a pirított hagyma extra ízt ad a kész ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.