Haleem fokhagymás joghurttal, gazdag húsos közel-keleti étel friss korianderrel díszítve

Haleem Fokhagymás Joghurttal

A Haleem egy tradicionális közel-keleti étel, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakkor. A hús és a fűszerek gazdag kombinációja mellett a joghurt frissítő hatása segít kiegyensúlyozni az étel ízét. A fokhagymás joghurtos változat egy friss és ínycsiklandó ételt eredményez, amely az ízek harmóniájával biztosítja a kellemes étkezési élményt. A haleem a közel-keleti konyha egyik alapétele, és minden falatja igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Búzadarab
500 g Hús (borjú vagy csirke)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
200 g Joghurt
2 ek. Olaj
1 tk. Kömény
1 csokor Koriander
1 rúd Fahéj
0.5 tk. Szegfűbors
1 tk.
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hús darabokat vágd apróra, majd egy lábasban egy kis olajon pirítsd meg őket, amíg barna nem lesz.

    A hús pörkölése segít kiemelni az ízeket, és gazdagabbá teszi a levest.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy másik serpenyőben olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az étel ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    A pirított húst és a fokhagymás-hagymás keveréket tedd egy nagyobb lábasba, és öntsd fel vízzel. Adj hozzá a köményt, szegfűborsot és fahéjat.

    A fűszerek hozzáadása segít az étel ízét mélyíteni. A fahéj különleges aromát ad.

    4

    Főzd a húst alacsony hőmérsékleten, amíg teljesen meg nem puhul, és a hús szépen szét nem esik. Ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

    A hosszú főzés segít, hogy a hús minden ízét kiadja, így ne siess a főzéssel.

    5

    A búzadarát egy másik lábasban főzd puhára vízben, majd add hozzá a főtt húsos keverékhez, és keverd jól össze.

    Ha túl sűrű lesz a haleem, adj hozzá még egy kis vizet vagy alaplevet.

    6

    A joghurtot jól keverd össze a citromlével, majd add hozzá a főzés végén, hogy krémes állagot kapj.

    A joghurt és citromlé frissítő hatása remekül ellensúlyozza a gazdag húsos ízeket.

    7

    Tálald a haleemet friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, pirított hagymával vagy olívaolajjal is megkoronázhatod.

    A koriander friss íze és a pirított hagyma extra ízt ad a kész ételhez.