Haleem fokhagymĂĄs joghurttal, gazdag hĂșsos közel-keleti Ă©tel friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

Haleem FokhagymĂĄs Joghurttal

A Haleem egy tradicionĂĄlis közel-keleti Ă©tel, amelyet gyakran tĂĄlalnak ĂŒnnepi alkalmakkor. A hĂșs Ă©s a fƱszerek gazdag kombinĂĄciĂłja mellett a joghurt frissĂ­tƑ hatĂĄsa segĂ­t kiegyensĂșlyozni az Ă©tel Ă­zĂ©t. A fokhagymĂĄs joghurtos vĂĄltozat egy friss Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyez, amely az Ă­zek harmĂłniĂĄjĂĄval biztosĂ­tja a kellemes Ă©tkezĂ©si Ă©lmĂ©nyt. A haleem a közel-keleti konyha egyik alapĂ©tele, Ă©s minden falatja igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g BĂșzadarab
⭕ 500 g HĂșs (borjĂș vagy csirke)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 g Joghurt
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 csokor Koriander
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱbors
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A hĂșs darabokat vĂĄgd aprĂłra, majd egy lĂĄbasban egy kis olajon pirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g barna nem lesz.

    A hĂșs pörkölĂ©se segĂ­t kiemelni az Ă­zeket, Ă©s gazdagabbĂĄ teszi a levest.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra vĂĄgd, majd egy mĂĄsik serpenyƑben olajon pirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítåsa fokozza az étel ízét, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    A pirĂ­tott hĂșst Ă©s a fokhagymĂĄs-hagymĂĄs keverĂ©ket tedd egy nagyobb lĂĄbasba, Ă©s öntsd fel vĂ­zzel. Adj hozzĂĄ a kömĂ©nyt, szegfƱborsot Ă©s fahĂ©jat.

    A fƱszerek hozzĂĄadĂĄsa segĂ­t az Ă©tel Ă­zĂ©t mĂ©lyĂ­teni. A fahĂ©j kĂŒlönleges aromĂĄt ad.

    4

    FƑzd a hĂșst alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, amĂ­g teljesen meg nem puhul, Ă©s a hĂșs szĂ©pen szĂ©t nem esik. Ez kb. 1-1,5 ĂłrĂĄt vesz igĂ©nybe.

    A hosszĂș fƑzĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșs minden Ă­zĂ©t kiadja, Ă­gy ne siess a fƑzĂ©ssel.

    5

    A bĂșzadarĂĄt egy mĂĄsik lĂĄbasban fƑzd puhĂĄra vĂ­zben, majd add hozzĂĄ a fƑtt hĂșsos keverĂ©khez, Ă©s keverd jĂłl össze.

    Ha tĂșl sƱrƱ lesz a haleem, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet vagy alaplevet.

    6

    A joghurtot jĂłl keverd össze a citromlĂ©vel, majd add hozzĂĄ a fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapj.

    A joghurt Ă©s citromlĂ© frissĂ­tƑ hatĂĄsa remekĂŒl ellensĂșlyozza a gazdag hĂșsos Ă­zeket.

    7

    Tålald a haleemet friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, pirított hagymåval vagy olívaolajjal is megkoronåzhatod.

    A koriander friss íze és a pirított hagyma extra ízt ad a kész ételhez.