Az eper (Fragaria × ananassa), más néven földieper, az egyik legkedveltebb tavaszi gyümölcs, amely nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges és tápláló is. Piros színe, zamatos íze és magas C-vitamin-tartalma miatt a kiegyensúlyozott étrend fontos eleme lehet.
Az eper rendkívül gazdag C-vitaminban, folsavban és antioxidánsokban, különösen flavonoidokban és antocianinokban, amelyek segíthetnek a sejtvédelemben és a gyulladáscsökkentésben.
A friss eper sokféleképp fogyasztható és feldolgozható:
Az eper szezonja áprilistól júniusig tart. Mivel gyorsan romló gyümölcs, lehetőleg frissen fogyaszd, vagy fagyasztva, lekvárként tartósítsd, hogy hosszabb ideig élvezhesd.
A eper nemcsak finom, hanem egészséges és sokoldalú gyümölcs is, amely tökéletes választás az immunrendszer támogatásához és a mindennapi táplálkozás színesítéséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.